Iivo Niskanen tänään toinen Rukan maailmancupin perinteisen kympillä

© Jesse Väänänen

Maastohiihdon maailmancup jatkui Rukalla perinteisen kympillä. Iivo Niskanen oli tiukasti kiinni voitossa mutta joutui lopulta taipumaan niukasti Norjan Martin Löwström Nyengetille 2,9 sekunnin erolla. Ristomatti Hakola oli toiseksi parhaana suomalaisena kilpailun 17., Markus Vuorela 19. ja Perttu Hyvärinen 21. Myös Lauri Vuorinen (25.), Miro Karppanen (26.), Juuso Haarala (28.) ja Ville Ahonen (30.) ylsivät kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Niskanen oli kilpailun jälkeen pettynyt, ettei yltänyt tänään korkeimmalle korokkeelle.

– Tasainen kisa oli tänään, ja siinä piti koko ajan pystyä työstämään. Tuli vähän lunta, niin ei ollut ihan yhtä nopea keli kuin viime viikonloppuna. Tasaiseen vetoon tuo kilpailu ratkesi ja marginaalit olivat tänään pieniä. Yleisö oli hienosti mukana ja kannusti mutta eihän tuo ollut varmaan sitä, mitä yleisö tuli hakemaan, enkä minä, Niskanen kertoi kisan jälkeen.

Naisten kilpailussa Kerttu Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 7. Myös Krista Pärmäkoski (12.) ja Jasmi Joensuu (16.) ylsivät tänään kahdenkymmenen parhaan joukkoon.

– Aika lailla samanlainen veto, mitä on nämä ensimmäiset kisat ovat nyt olleet. Positiivista, että tuon tuntuisella hiihdolla pystyy hiihtämään sijalle seitsemän mutta vielä pitää parantaa, Niskanen kommentoi kisan jälkeen.

Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset