Iivo Niskanen taisteli historiallisesti Tour de Skillä kolmanneksi

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski huipentui tänään Alpe Cermisin loppunousuihin. Kiertue jatkui suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Iivo Niskanen varmisti kiertueen kokonaistuloksissa kolmannen sijan.

Iivo Niskanen on ensimmäinen suomalaismies, joka on Tour de Skin kokonaiskilpailussa kolmen parhaan joukossa. Suomalaisurheilijalla oli selkeä suunnitelma viimeiseen kilpailuun lähdettäessä. Niskanen pystyi pitämään eron riittävänä Venäjän Denis Spitsoviin.

– Hieno onnistuminen tänään, pystyi venymään kolmanneksi. Tarkoitus oli tulla alkunousuun hyvällä sijalla ja päästä kontrolloimaan tilannetta. Näin Spitsovin koko ajan ja kuulin Pasasen Teemulta hyvin väliaikaa. Täytyy olla tyytyväinen, kommentoi Niskanen.

Miesten kiertueella toiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Perttu Hyvärinen, joka sijoittui kokonaistuloksissa sijalle 21. Remi Lindholm oli 36:s ja Ville Ahonen 56:s.

Hyvärisen hiihtovire alkaa löytää jälleen uomiinsa.

– Kokonaisuutena tour on kyllä nostattanut kuntoa. Yllättävän hyvn ollaan aikataulussa, kun mennään kohti tärkeimpiä kisoja, pohti Hyvärinen.

Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen oli tyytyväinen koko joukkueen panokseen kiertueella.

– Voi lähteä positiivisin mielin valmistautumaan kohti olympialaisia. Oli todella hyvä kiertue meidän joukkueellemme. Kokonaiskilpailuissa taisteltiin loppuun saakka podiumsijoituksista ja tuli paljon positiivisia hiihtoja muutenkin, kommentoi Pasanen.

Tour de Skin kokonaistulokset

Viimeisen osakilpailun tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Suomalaisnaisilta vahva joukkuepanos Tour de Skillä – kaikki 15 parhaan joukkoon