Iivo Niskanen Rukan Triplan viides – miesten kokonaispanos ladulla erinomainen


Maastohiihto

Miesten kokonaispanos Ruka Triplassa erinomainen

Suomen mieshiihtäjät vastasivat joukkueena erinomaisesta tuloksesta Ruka Triplan viimeisenä päivänä. Neljä miestä mahtui 22 parhaan joukkoon.

Iivo Niskanen piti lähtöpaikkansa Triplassa ja oli viides. Ristomatti Hakola oli vahva ja hiihti sijalle kymmenen.

”Kolme onnistumista viikonloppuun – mä oon yllättävän hyvä tekee come-backeja! Oon useamman vaikean jakson jälkeen tullut takaisin”, iloitsi Hakola.

Hakolan haastattelu

Joni Mäki nousi yhden sijan ollen 12:s ja Perttu Hyvärinen 22:s. Kokonaispanos vapaan kilpailuissa oli erinomainen, kun Mäen osuusaika oli koko joukon 7:nneksi nopein.

Naisissa Kerttu Niskanen piti TOP10-sijoituksen ja oli yhdeksäs. Hiihto tuntui Niskasesta hyvältä.

”Ihan hyvä veto, jaksavaa ja terävänoloista hiihtoa. Takaa-ajo on aina mielenkiintoinen, kun peesihyöty on iso”, mietti Niskanen, joka hiihti taktisesti hyvin.

Niskasen haastattelu

Naisissa pisteille ylsivät myös nousujohteisen viikonlopun hiihtänyt Laura Mononen, joka oli 25:s ja Jasmi Joensuu 28:s.

Tulokset
Naiset
Miehet

Ruka Tripla
Naiset
Miehet

Mäkihyppy

Suomalaiset jäivät toiselta kierrokselta

Antti Aalto oli paras suomalainen Rukan HS142 -mäen toisessa osakilpailussa. Aalto ponnisti sijalle 36. Hyppy ei ollut viikonlopun edellisten veroinen ja Aalto onkin hyvillään joukkueen jäädessä harjoittelemaan Rukalle.

”Nyt vaa täytyy päästä hyppäämään paljon, sitä kautta homma menee eteenpäin. Rukan mäki on hyvä treenipaikka ennen lentomäen MM-kisoja suuren kokonsa vuoksi”, mietti Aalto.

Aallon takana päivän kilpailussa hyppäsivät Niko Kytösaho, joka oli 43:s, Jarkko Määttä 44:s ja Andreas Alamommo 48:s.

Tulokset

rivi

Yhdistetty

Hirvonen ja Herola nousivat kymmenen parhaan joukkoon – hiihtoajat jälleen kilpailun parhaat

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola nappasivat Rukan maailmancupin viimeisestä osakilpailusta TOP10-sijoitukset. Päivän mäkiosuus jouduttiin perumaan ja käyttään otettiin torstain varakilpailun tulokset. Hirvonen ja Herola pääsivät ladulle sijoilta 16. ja 19.

Hirvonen oli päivän toiseksi nopein ja nousi sijalle kahdeksan.

– Tasapainoinen ja vahva suoritus. Hyvä porukka oli hiihtä ja lähteä ajamaan kiinni sitä kuudetta sijaa, joka olisi tänään ollut otettavissa, pohti Hirvonen.

Nopeimmman hiihtoajan nimiinsä vei joukkuetoveri Herola. Suomalaisurheilijat ovat pallotelleet nopeimman urheilijan titteliä edestakaisin Rukan viikonloppuna.

– Kyllähän sekin on meriitti, että pystyy punaisella liivillä hiihtää. Tavoite olisi kuitenki se, että pystyisi lähteä sen verran keulasta, ettei tarvitsisi hiihtää noita kisoja ihan täysiä, jotta pystyisi pelata peliä kärkisijoista. Varmaan tiukka taistelu käydään siitä liivistä, naureskeli Hirvonen.

Ilkka Herola oli kilpailun kymmenes. Muut suomalaisurheilijat jäivät niukasti pisteiden ulkopuolelle. Otto Niittykoski ylitti maaliviivan sijalle 32. ja Leevi Mutru nousi kilpailun kahdeksanneksi nopeimmalla hiihtoajalle sijalle 34. Arttu Mäkiaho oli 40:s.

Tulokset