Iivo Niskanen neljäs Holmenkollenin kuninkuusmatkalla – neljä suomalaista maailmancupin pisteille

© Jesse Väänänen

Holmenkollenin maailmancupin viikonloppu huipentui maastohiihdon osalta miesten perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin kilpailuun. Iivo Niskanen haki kilpailusta uransa ensimmäistä Holmenkollenin kuninkuusmatkan voittoa ja taisteli siitä kilpailun loppuun saakka, mutta joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan.

– Kokonaisuutena hyvä kisa ja paljon pisteitä mukaan, mutta voitto jäi nyt vielä odottelemaan. Ihan ok tuntuista menoa, mutta lopussa ei ollut oikein mitään tehtävissä, kun ojentajat kramppasivat kolme kilometriä ennen maalia. Kirikamppailuun ei ollut annettavaa. Yllättävän haastavaa oli päästä irti tänään, pohti Niskanen.

Neljä suomalaisurheilijaa ylsi kilpailussa maailmancupin pisteille. Niskasen takana Perttu Hyvärinen oli 19:s, Ville Ahonen 22:s ja Ristomatti Hakola 28:s. Lauri Lepistö oli 38:s ja Remi Lindholm keskeytti kilpailun.

Ahonen sivusi tänään uransa parasta distanssikilpailun sijoitusta. Ahonen otti myös Lahdesta 22. sijan.

– Tänään oli hyvä kisa ja tasainen veto. Alkuun oli ehkä ne vaikeimmat hetket, jostain syystä siinä oli hankalampia hetkiä vaikka mentiin aika rauhallista vauhtia. Sitten kun se siitä tasoittui, niin tuli mukavasti loppuun asti, kertasi Ahonen.

Myös Hyvärinen oli äärimmäisen tyytyväinen kisapäiväänsä.

– Oli kyllä elämäni selvästi paras 50 kilometriä, tämä matka ei ole ollut mikään minun syömähammas. Tosi hyvä hiihto ja onnistunut kokonaissuoritus. Superonnistuminen myös suksissa huoltomiehen kanssa, kommentoi Hyvärinen.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Maastohiihdon maailmancup päättyy ensi viikonloppuna Falunissa