IIvo Niskanen ja Krista Pärmäkoski Vuokatti Aateli Racen voittoihin

© Touho Häkkinen

Vuokatissa jo 19. kerran järjestetty kaksipäiväinen Aateli Race tarjosi jälleen hienoa tunnelmaa ja upeita suorituksia. Miesten sarjan ylivoimaiseen voittoon hiihti IIvo Niskanen jo kuudetta kertaa peräkkäin. Naisten kilpailun voittoon tykitti selvällä erolla Krista Pärmäkoski.

Keskiviikon kilpailupäivä käynnistyi maastojuoksuosuuksilla. Miesten 4,5 kilometrin juoksuosuuden voitosta käytiin kamppailua Iivo Niskasen ja Remi Lindholmin välillä. Niskanen vei lopulta osuuden nimiinsä uudella reittiennätyksellä ja turvasi rullahiihto-osuudelle 30 sekunnin etumatkan toisena startanneeseen Lindholmiin.

Rullahiihto-osuudella Niskanen hiihti selkeään voittoon yli puolentoista minuutin erolla. Kilpailun toisesta sijasta käytiin sen sijaan kova loppukiritaistelu Remi Lindholmin ja hiihto-osuudelle viidentenä startanneen Niko Husun välillä. Kiritaistelun ja kilpailun toisen sijan vei nimiinsä lopulta Husu.

– Ihan tasainen veto ja sen verran reilu ero oli taakse, niin pystyi aika tasaisesti hiihtämään omaa matkavauhtia. Säilyi sellainen mukavuus omassa tekemisessä ja jalka vielä ainakin jossain määrin elastisena loppuun asti. Oikeinkin tyytyväinen olen suoritukseen, Niskanen summasi.

Naisten kilpailun selvään voittoon hiihti puolestaan Krista Pärmäköski ennen Emmi Lämsää ja Eveliina Piippoa. Pärmäkoski starttasi rullahiihto-osuudelle ensimmäisenä 39 sekunnin turvin ja nappasi lopulta voiton nimiinsä yli kahden minuutin erolla Lämsään.

– Kova kisa tämä kyllä on vaikka nyt naiset hiihtivätkin vasta miesten jälkeen, että tuli vähän pitempi palautus maastojuoksusta. Uusi rata oli kuitenkin sen verran kova, että se kyllä verotti. Piti taktisesti hiihtää tänään, että jaksoi loppuun asti. Vaikka ero oli lähtiessä ihan kohtuullinen, niin silti halusin painaa loppuun asti vaikka mieli meinaakin antaa vähän siimaa kun on turvallinen ero. Taistelin kuitenkin hyvin loppuun saakka, Pärmäköski kertoi.

Vuokatin Aateli Race

Naiset
1. Krista Pärmäkoski
2. Emmi Lämsä (+2:02.7)
3. Eveliina Piippo (+2:17.8)

Miehet
1. Iivo Niskanen
2. Niko Husu (+1:35.7)
3. Remi Lindholm (+1:37.4)

Naisten kilpailun lopputulokset
Miesten kilpailun lopputulokset
Kaikki tulokset

Vuokatin Aateli Racen kuvapankin kuvat ovat median ja urheilijoiden käytettävissä. Kuvia käytettäessä merkittävä kuvaajaksi Touho Häkkinen.