Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski nopeimmat Vuokatti Aateli Racen prologissa

© Touho Häkkinen

Vuokatin Aateli Racen ensimmäinen kisapäivä päättyi miesten ja naisten prologien osalta Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken voittoihin. Naisten prologissa toiselle sijalle hiihti Emmi Lämsä, joka jäi Pärmäkosken kärkiajasta +18,2 sekuntia. Vilma Ryytty oli kolmas +20,4 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Oli aika kuumat olosuhteet mutta ihan hyvin selvisin. Toki nyt kun oli tuo hitaampi pyörä, niin se vähän jännitti kun siitä ei ollut kokemusta kisamuodossa tuohon nousuun. Yllättävä hyvin tuli kuitenkin loppuun vaikka siinä oli vähän heikompikin hetki puolessa välissä, Pärmäkoski summasi.

Miesten prologissa Iivo Niskanen kellotti päivän nopeimman ajan ennen toiseksi hiihtänyttä Niko Husua (+1,5) ja kolmanneksi tullutta Arsi Ruuskasta (+11,3).

– Sellaista tasaista puurtamista oli tänään. Siinä väliajoissa kun oli neljäs, niin siitä piti lähteä vähän kiristämään. Ajattelin, että jospa siellä muu porukkakin alkaisi vähän väsymään edellä. Ei ehkä tänään lähtenyt herkimmillä mahdollisilla tavalla, mutta varmasti avasi paikkoja ja huomenna pääsee sitten yrittämään uudelleen, Niskanen totesi.

Naisten ja miesten yleiset sarjat jatkuvat keskiviikkona maastojuoksulla ja rullahiihdolla klo 10.00 alkaen. Tiistain rullahiihdon ja keskiviikkoaamun maastojuoksun yhteisajan perusteella määräytyvät lähtöjärjestykset sekä lähtövälit vapaan tyylin rullahiihtoon. 

Vuokatin Aateli Race (prologi)

Naiset
1. Krista Pärmäkoski
2. Emmi Lämsä (+18,2)
3. Vilma Ryytty (+20,4)

Miehet
1. Iivo Niskanen
2. Niko Husu (+1,5)
3. Arsi Ruuskanen (+11,3)

Naisten prologin tulokset
Miesten prologin tulokset

Vuokatin Aateli Racen kuvapankin kuvat ovat median ja urheilijoiden käytettävissä. Kuvia käytettäessä merkittävä kuvaajaksi Touho Häkkinen.