Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski Aateli Racen voittoihin – Olivia Puranen ja Iiro Säisä juhlivat Junior Aateli Racen voittoja

Kuva: Touho Häkkinen

20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Vuokatin Aateli Racen kaksipäiväinen kilpailutapahtuma tarjosi jälleen vauhdikasta menoa Kainuun ytimessä. Kokonaiskilpailujen voittajiksi kruunattiin Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen.

Keskiviikon kilpailupäivä käynnistyi maastojuoksuosuuksilla. Naisten 3 kilometrin juoksun vei nimiinsä Johanna Matintalo, joka päihitti Pärmäkosken loppukirissä. Miesten 4,5 kilometrin juoksuosuuden voitosta käytiin tiukkaa kamppailua Iivo Niskasen, Remi Lindholmin ja Alexander Ståhlbergin kesken. Lopulta Ståhlberg ylitti maaliviivan ensimmäisenä kovan loppukirin saattelemana.

Miesten kokonaiskilpailu oli lopulta selkeä Iivo Niskasen hyväksi. Markus Vuorela ylitti maaliviivan toisena, vajaat kaksikymmentä sekuntia Niskasen jälkeen. Kolmannen sijan vei nimiinsä Lauri Lepistö, joka jäi Niskasen kärkiajasta 47 sekuntia.

– Juoksuosuus oli ihan ok, tasaista vauhtia lähdin pitämään. Sain kuitenkin hyvän eron tehtyä Remi Lindholmiin ja Alexander Ståhlbergiin eilen, sillä tiesin, että he ovat juoksussa kovia. Halusin saada jonkunlaisen eron ennen viimeistä hiihto-osuutta. Kyllä siinä ihan hyvin sai irti ja tuntui helle sekä hapot sitten, kun lähti hiihtämään takaa-ajoa. Hiihto-osuudella pyrin hiihtämään tasaista vauhtia nousun päälle asti. Pyrin hiihtämään sellaista mukavuusaluetta, että pystyin tarvittaessa vielä kiristämään, jos toinen olisi päässyt lähelle. Ihan suht tasapainoinen veto, Niskanen summasi päivän kilpailua.

Pärmäkoski starttasi naisten takaa-ajoon ensimmäisenä ja ylitti maaliviivan lopulta ylivoimaisena ykkösenä. Toiseksi kokonaiskilpailussa sijoittui Eveliina Piippo, jonka ero Pärmäkoskeen oli maalissa +2:44.9. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Johanna Matintalo, joka jäi Pärmäkoskesta lähes kolme ja puoli minuuttia.

– Ennakkoon arvioin, että olen paremmassa juoksukunnossa kuin viime vuonna. Odotin, että joku muu olisi vetänyt, mutta jouduinkin itse sitten vetohommiin. Olen silti tyytyväinen, vaikka Matintalo iski lopussa ja vei tikkarin kädestä. Se ”kostettiin” nyt sitten tässä rullahiihdossa. Tavallaan hyvä veto siihen nähden, että ei ollut ihan niin tuore jalka juoksuunkaan kuin olisin toivonut. Hiihto-osuudella ajattelin, että tuossa radalla ekat nousut pitää vetää aika rauhassa ja sitten helpoilla vauhtia, että saan takana olevaan porukkaan eroa. Se tuotti ihan hyvin, mutta vei omiakin jalkoja nousuun. Se taitaa kuitenkin olla joka kerta vähän sama, että vaaran nousu on pitkän kisan päälle yhtä taistelua aina, Pärmäkoski analysoi.

Vuokatin Aateli Race

Miehet
1. Iivo Niskanen
2. Markus Vuorela
3. Lauri Lepistö

Lopputulokset

Naiset
1. Krista Pärmäkoski
2. Eveliina Piippo
3. Johanna Matintalo

Lopputulokset

Olivia Puranen ja Iiro Säisä juhlivat Junior Aateli Racen voittoja

Tiistaina Vuokatissa kilpailtiin Junior Aateli Race. N18- ja M18-sarjojen kilpailut alkoivat kolmen kilometrin maastojuoksuilla, joiden jälkeen iltapäivällä jatkettiin 7,8 kilometrin rullahiihto-osuuksille. Rullahiihtoon startattiin Gundersen-tyyliin juoksuosuuden tuloksien perusteella.

N18-sarjan ylivoimaiseksi voittajaksi tykitti Olivia Puranen. Puranen johti kilpailua maastojuoksun jälkeen reilulla minuutilla ja kasvatti johtoaan entisestään rullahiihto-osuudella. Lopputuloksissa eroa toiseksi tulleeseen Iiris Voutilaiseen kertyi lähes neljä minuuttia. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Nella Voutilainen.

– Hyvä oli tietysti lähteä tähän hiihto-osuudelle, kun juoksu sujui niin hyvin. Tuli onnistunut kokonaisuus. Ihan hyvä päivä, pohti Puranen, joka oli ylivoimainen molemmissa kilpailun osuuksissa.

Vauhdikkaan kisapäivän päätteeksi Junior Aateli Racen M18-sarjan voittajaksi kruunattiin Iiro Säisä. Kilpailun toiseksi sijoittui Sander Wikblom, joka jäi voittajasta vain vajaan seitsemän sekuntia. Kolmanneksi lopputuloksissa ylsi Topias Vuorela.

Junior Aateli Race

N18
1. Olivia Puranen
2. Iiris Voutilainen
3. Nella Voutilainen

Lopputulokset

M18
1. Iiro Säisä
2. Sander Wikblom
3. Topias Vuorela

Lopputulokset