Niskanen ja Hakola poissa Tour de Skiltä

Kuva: SHL/Jesse Väänänen

Iivo Niskanen on päättänyt ennakkotiedosta poiketen jättää 1.1.2021 käynnistyvän maastohiihdon maailmancupiin kuuluvan Tour de Skin väliin. Päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen. Niskanen korostaa, ettei tällä hetkellä ole oikeaa tai väärää päätöstä.

”Punnitsimme asiaa monelta kantilta, plussia ja miinuksia on varmasti yhtä paljon. Lähtökohtaisesti Tour pitää hiihtää kokonaan ja olon tulee olla varma. Urheilullisesti tuloksen tekemiseen olisi varmasti ollut hyvät mahdollisuudet, mutta toisaalta terveysriskejä on olemassa. Päätin jatkaa kautta päätähtäin edellä, MM-kisojen ehdoilla ja niitä vaarantamatta”, sanoo Niskanen.

Niskanen on aikaisemminkin jättänyt Tourin hiihtämättä kaudella, jolloin on arvokisat. Luottamus omaan kuntoon ja valmistautumiseen on hyvä.

”Tammikuussa tulee vielä hyviä kisoja, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. On Lahti sekä Falun, jonne tuli muun muassa yksi normaalimatkan kisa lisää. Ne on tarkoitus hiihtää ja sitä kautta rakentaa huippuvirettä kohti Oberstdorfia”, jatkaa Niskanen.

Iivo Niskanen jatkaa harjoittelua kotimaassa.

Myös Ristomatti Hakola ilmoitti tiistaina jättävänsä Tour de Skin väliin. Syynä ovat lievät flunssan oireet, jotka alkoivat alkuviikosta.

”Kyllähän tämä raskas päätös on, mutta kurkkukipu ja lievätkin oireet ovat tänä aikana syy jäädä kotiin”, toteaa Hakola.