”Hyppääminen on tällä hetkellä aika kivaa!” – Rautionaho jälleen top10-sijalla kesä-GP:llä

Jenny Rautionaho liiteli jälleen parhaan kymmenen joukkoon mäkihypyn kesä-GP-kilpailussa Venäjän Chaikovskissa. Rautionaho oli kilpailun kymmenes ja jatkaa GP-sarjassa sijalla 13. ennen viimeistä osakilpailua. Julia Kykkänen oli kilpailun 18.

Ensimmäisellä kierroksella Rautionaho jatkoi tasaista hyppäämistään ollen 123 metrin hypyllä yhdeksäntenä. Toinen hyppy kantoi 115,5 metriä.

”Aikainen herätys vähän karsinnassa väsytti, mutta ekalla kierroksella tuli jo semmoinen treenitason hyppy. Toinen ei tullut ihan puhtaasti jalalta, vaan yläkroppa oli aktiivinen keulalla, mutta riittihän tuo kymppisakkiin. Antaa kyllä itseluottamusta kohti talvea.”

”Fysiikkaa on kehitetty ja välineitä viilattu paremmaksi. Se näyttää toimivan. Hyppääminen on tällä hetkellä aika kivaa!”, lopetti iloinen Rautionaho.

Venäjän kisaviikonlopun aikana Rautionaho on parannellut sijoitustaan kesä-GP-sarjassa, jossa hypätään seitsemän osakilpailua. GP-sarja päättyy Saksan Klingenthaliin 2. lokakuuta.

Myös Julia Kykkänen hyppäsi tasaisesti koko viikonlopun ja päätti Venäjän kisaurakan 18. sijaan. Kykkänen on kesä-GP-sarjassa sijalla 35.

Naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta oli kilpailun jälkeen erittäin tyytyväinen kahden naisen joukkuepanokseen.

”Olipa huikea viikonloppu! Yleisesti molemmat pysyny treenikauden terveinä, fysiikka kehittynyt ja kotivalmennus on toiminut. Välinepuolella on kehitytty, viimekausina on löydetty semmoisia asioita, joihin pitää panostaa. Lisäksi on päästy paljon leireilemään. Noi hommat kun toimii, niin kilpailuista tulee parempaa tulosta ja sen myötä itseluottamus kasvaa”, kertoi Valta.

Miehet jatkavat mäkikilpailuissa myös tänään Itävallan Bischofhofenissa. Continental Cupin kilpailu alkaa klo 11:00 Suomen aikaa. Miesten maajoukkueesta Antti Aalto ja Arttu Pohjola mukanaan Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä ovat eilisen tapaan mukana kilpailussa.