Stora Ensosta Hopeasompa23-kisojen pääyhteistyökumppani

Lahdessa järjestettävä, talven isoin hiihtolajien nuorten kisatapahtuma, Hopeasompa23 on sopinut pääyhteistyökumppanuudesta Stora Enson kanssa. Yhteinen arvomaailma, pitkäjänteisyys ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen yhdisti organisaatiot ja syntyi tahtotila yhteistyöstä. 

Uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden tuotteiden toimittaja Stora Enso haluaa kumppanuudellaan olla mukana massatapahtumien kehittämisessä. Myös Lahden Hopeasompa23-tapahtumassa kartonki korvaa muovin kisaravintolassa ja -kioskeissa. Lähes 800 nuoren urheilijan tapahtuma huoltojoukkoineen on merkityksellinen kumppanuus Stora Ensolle. 

Hiihto perinteisenä pohjoismaisena luontoliikuntalajina sopii Stora Enson arvomaailmaan. Samaan aikaan kun lapset ja nuoret kisaavat legendaarisella Salpausselän stadionilla Hopeasompa-sijoituksista, aikuiset huippu-urheilijat hiihtävät Stora Enson tukemissa Planican MM-hiihdoissa Sloveniassa. 

”Halusimme tuoda nuorten tärkeimpään hiihtotapahtumaan samaa tunnelmaa ja metsäistä teemaa kuin Planicassa. Yhteistyöllä pyrimme tekemään tapahtumassa tutuksi uusiutuvien ja kierrätettävien puupohjaisten tuotteiden sekä kestävän metsänhoidon merkitystä ilmastonmuutoksen torjumisessa. Ehkäpä joku nuori saa kimmokkeen tutustua myös opiskelu- ja ammattimielessä monien mahdollisuuksien metsätoimialaan”, kertoo yhteistyön taustoista Stora Enson Suomen puunhankinnan aluejohtaja Antti Suvinen

Yhteistyösopimuksen myötä Stora Enso onnittelee 100-vuotiasta Lahden Hiihtoseuraa pitkäjänteisestä hiihtourheilun edistämisestä. Tasavuodet tulivat täyteen myös vierekkäisellä ladulla, kun Stora Enso juhlii Suomessa 150-vuotista taivaltaan.

Lahden Hiihtoseuran 100-vuotiselle talviurheilun matkalle on mahtunut mittava määrä menestystä, arvokilpailuja Salpausselän upeassa talviurheilupyhätössä sekä pitkäjänteistä lasten ja nuorten urheilun organisointia monin erilaisin tapahtumin. 

Maaliskuun alussa 2023 Lahden Hiihtoseura järjestää ensimmäistä kertaa kaikkien pohjoismaisten lajien Hopeasompa-kilpailut. Kisojen myöntäminen Lahteen koetaan sekä kunnianosoituksena oman nuorisourheilun polulle, joka on viime vuosien aikana merkittävästi vahvistunut, kuin myös vapaaehtoisorganisaatiolle, joka on kymmeniä vuosia järjestänyt maailmanluokan tapahtumia. 

Stora Enson pääyhteistyökumppanuus mahdollistaa ”talven tärkeimmän kisan” laajamittaisen järjestämisen. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hyytiän mukaan Lahden Hiihtoseura haluaa jättää ikimuistoisen kokemuksen jokaisen nuoren urheilijan mieleen Hopeasompa23-tapahtumasta.

”Kilpaurheilu on metsänkasvatuksen tapaan pitkäjänteistä työtä. Kasvua ja kehitystä on tärkeää tukea oikeaoppisesti alusta alkaen. Arvostan Stora Enson kanssa tehtävää yhteistyötä muun muassa pitkäjänteisen toiminnan ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Nuorissa on tulevaisuus ja siksi heihin kannattaa panostaa”, toteaa Hyytiä.

Hopeasompa23-järjestelyorganisaatio on luonnollisesti ylpeä kansainvälisestä pääyhteistyökumppanistaan. 

”Kiitämme suuresti Stora Ensoa kumppanuusmatkastamme jo tässä vaiheessa. Koko pohjoismaisten lajien polku kietoutuu upeasti yhteen Stora Enson vastuullisessa kumppanuustarinassa Lahdesta Planicaan. Kokemuksellisuus isoista kisoista tekee lähtemättömän vaikutuksen molempien kisojen osanottajiin”, vakuuttaa Hyytiä. 

Stora Enso
Stora Enso on kansainvälinen pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Stora Enso on myös yksi maailman suurimmista yksityisistä metsänomistajista. Yhtiö työllistää noin 22 000 henkilöä eri puolilla maailmaa. Suomessa Stora Ensolla on tuotantolaitoksia 11 eri paikkakunnalla, mm. Päijät-Hämeessä pakkaustehdas Lahdessa ja kartonkitehdas Heinolassa. Lisäksi Stora Enson Suomen puunhankinnalla on yli 80 toimipistettä ympäri maan. Metsänomistajille on tarjolla asiantuntemusta ja apua metsäasioihin metsän koko elinkaaren ajan.

www.storaenso.com I www.storaensometsa.fi

Hopeasompa23-kisat 
Hopeasompa23 kokoaa Lahteen lähes 800 urheilijaa ja 2500 vierasta kolmen päivän aikana 3.-5.3.2023. Mitaleja jaetaan kuudessa (6) kilpailussa. Kilpailuareena on Lahden Urheilukeskus Salpausselän sydämessä ja kisakylinä toimivat Pajulahden Urheiluopisto sekä Suomen Urheiluopisto Vierumäellä. Yli 50-vuotiaan Hopeasompa-kilpailukokonaisuuden järjestäjänä toimii vuonna 2022 satavuotta täyttänyt Lahden Hiihtoseura.

Hopeasompa23 -verkkosivut
Hopeasompa23 -valmisteluja voi seurata somessa Facebook I Instagram