Historiallinen tuplavoitto Niskasen sisaruksille Tour de Skin toisella etapilla

@nordicfocus

Kerttu ja Iivo Niskanen hiihtivät voittoihin Tour de Skin toisella etapilla Sveitsin Lenzerheidessa. Voiton myötä Kerttu Niskanen nousi kokonaistourin johtoon ja Iivo Niskanen jatkaa matkaa kolmannelta sijalta. Krista Pärmäkoski täydensi hienoa suomalaispäivää neljännellä sijallaan.

Kovassa lumisateessa ja raskaassa kelissä hiihdetyllä 10 kilometrin perinteisen matkalla Kerttu Niskanen piti hyvää vauhtia koko kisan. Voitto varmistui kuitenkin vasta viimeisellä 2,6 kilometrin matkalla, jolla Niskanen kuroi etumatkaa Ruotsin Ebba Anderssoniin 18 sekuntia.

”Tuntuu todella hyvältä, uskomaton päivä, olen todella onnellinen! Hiihto tuntui hyvältä ja sukset toimivat hyvin, huolto teki tosi hyvää työtä tänään koko joukkueen osalta”, iloitsi Niskanen.

Kerttu Niskasen upean päivän kruunasi veljen Iivon voitto 15 kilometrin kilpailussa.

”Tämä oli itselle hyvin tärkeä päivä. Viime talven vastoinkäymisen jälkeen, tämä tuntuu enemmän kuin voitolta ja vielä kun velipoika voittaa miesten kisan, niin tää oli meidän perheen päivä. On Iivon kanssa puhuttu, ja toivottu, että joskus sattuis semmoinen päivä, että molemmat voittais”, iloitsi Kerttu Niskanen.

Niskanen siirtyi voittonsa ja reilun voittomarginaalin turvin Tour de Skin johtoon. Eroa toisena olevaan Jessie Digginsiin on 29 sekuntia.

Krista Pärmäkoski oli kilpailun loppupuolille saakka palkintopallisijoituksessa kiinni, mutta Venäjän Natalia Nepryaeva pudotti Pärmäkosken neljänneksi. Touria Pärmäkoski jatkaa sijalta viisi.

Johanna Matintalo täydensi yhdeksännellä sijallaan loistavaa suomalaispäivää. Matintalo oli erityisen tyytyväinen päivän kisaan, joka oli alkukauden onnistumisista ensimmäinen normaalimatkalla.

”Oon kyllä tyytyväinen päivän kisaan. Lämmittää, että sain hyvän vedon tehtyä normimatkalla. Pikkasen on vielä vauhdinjaon kanssa tekemistä, se ei ollut ihan optimaalinen”, iloitsi Matintalo.

Anne Kyllönen hiihti hyvin sijalle 15. ja Riitta-Liisa Roponen oli 60:s.

Tulokset
Tour de Skin tilanne

Iivo Niskanen hallitsi 15 kilometrin kilpailua koko matkan ajan

Iivo Niskanen näytti jälleen voimansa 15 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa ja otti toisen maailmancupin voittonsa kuluvalla kaudella. Ensimmäinen heltisi samalta matkalta kauden avauksessa Ruka Nordicista.

”Hieno päivä koko joukkueelle ja tuplavoitto lämmittää mieltä! Etukäteen ajateltuna, kun katsoi säätä, niin aika mielenkiintoiseksi menee, mutta pystyttiin se hallitsemaan se hyvin”, sanoi tyytyväinen Iivo Niskanen.

Iivo Niskanen jatkaa touria Oberstdorfissa vuoden viimeisenä päivänä sijalta kolme ja 36 sekuntia johtavan Norjan Johannes Hoesflot Kläbon takana.

Maailmancupin pisteiden ulkopuolelle jäivät Perttu Hyvärinen (36:s), Remi Lindholm (55:s), Lauri Vuorinen (57:s) ja Ville Ahonen (63:s). Arsi Ruuskanen ei startannut päivän kilpailuun vatsataudin vuoksi ja näin ollen Ruuskasen Tour de Ski päättyi ensimmäiseen osakilpailuun.

Tour de Ski jatkuu vuoden viimeisenä päivänä Saksan Oberstdorfissa massahiihtolähdöillä. Naisilla ohjelmassa on vapaan 10 kilometriä ja miehillä samalla tyylillä 15 kilometriä.