Historiallinen naisten 50 kilometriä kilpailtiin tänään Oslon Holmenkollenilla – kaksi suomalaista kymmenen parhaan joukoon

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin tänään historian ensimmäinen naisten 50 kilometrin kilpailu. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena kahdeksas, jääden kilpailun voittaneesta Ragnhild Hagasta puolitoista minuuttia (+1:31,0). Eveliina Piippo oli kilpailun kymmenes reilut pari minuuttia kärjen perässä (+2:14,1). Myös Emmi Lämsä nappasi maailmancupin pisteitä. Hän ylsi tänään sijalle 22.

Kerttu Niskasen urakka oli monivaiheinen. Kokonaisuudesta tekee mielenkiintoisen se, että jo ylihuomenna Niskanen kilpailee Drammenin sprinteissä.

– Kova oli kisa, mutta hieno sellainen. Väsymystä vastaan taisteltiin lopuksi ja kaikkeni annoin ladulle. Pieniä haasteitakin sattui matkan varrelle ja jouduin oksentamaan siinä ennen toiseksi viimeistä kierrosta ja viides kierros oli itselle tosi vaikea. Ajattelin jo siinä, että miten tässä käy. Viimeinen kierros tuli kuitenkin ihan hyvin. Kirimaalit varmasti jonkun verran söivät lopputulosta, niihin piti yrittää hiihtää ja niitä piti kerätä niin paljon kuin mahdollista distanssicuppia ja over all -tilannetta ajatellen. Niin teki Diggins ja Tirilkin (Weng), jotka siellä keulapäässä taistelevat. Hekin kirivät niihin joka kerta. Ei muuta kun ylihuomenna sitten sprinttiä, hiukan huvittunut Niskanen naurahtaa.

Matka oli luonnollisesti rankka myös Eveliina Piipolle, joka oli tyytyväinen kymppisakin sijoitukseensa.

– Tämän päivän kisassa tuli tosi hyvin se neljäkymmentä kilsaa ja viimeinen kymppi oli aikamoista taistelua. Siinä vaan oli jalka syöty ja sitten vaan yritin rimpuilla maaliin ja onneksi selvisin. Pitää olla ihan tyytyväinen, että sain sen kymmenennen sijan otettua ja yritin kuitenkin kaikkeni pysyä kärjessä. Ihan hyvillä mielillä voi tästä suunnata kauden vikoja kisoja kohti, summasi Piippo.

Myös Rebecca Immonen ja Vilma Ryytty osallistuivat urakkaan. Immosen sijoitus oli 31. ja Ryytyn 32.

Kilpailun tulokset
Kerttu Niskasen kommentit SoundCloudissa
Eveliina Piipon kommentit SoundCloudissa
Oslo, Norja 11.-12.3.2023