Hilla Niemelä nuorten MM-hopealle vapaan sprinteissä

© Modica/NordicFocus

Eilen alkaneet nuorten MM-kilpailut saivat tänään jatkoa Slovenian Planicassa U23-sarjan vapaan hiihtotavan sprinteillä. Hilla Niemelä esitti tasaisen vahvoja otteita läpi päivän ja nappasi lopulta naisten kilpailun hopeaa. Kilpailun voittoon ylsi Kanadan Sonjaa Schmidt ja pronssille hiihti Norjan Maria Hartz Melling. Muista suomalaisista Siiri Kaijansinkko oli 27., Fanny Kukonlehto 30. ja Vilma Ryytty 34.

Hilla Niemelä tiesi jo ennen päivää olevansa hyvässä kisakunnossa.

– Oon tiennyt jo monta viikkoa, että tää mitali on mahdollista. Tavoite oli, että oon parhaassa mahdollisessa kunnossa ja se onnistui. Tiesin sen karsinnan jälkeen. En lähtenyt häviämään kenellekään ja nautin joka hetkestä, iloitsi Niemelä.

Miesten kilpailussa Emil Liekarin tie tyssäsi välieriin, kun hänen sauvansa katkesi heti erän lähdössä ja mies jäi eränsä viimeiseksi. Liekari oli lopputulosten 11. Suomalaisia ei siis nähty miesten kilpailun finaalissa. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Aleksander Elde Holmboe, hopealle niin ikään Norjan Matz William Jenssen ja pronssille Yhdysvaltojen John Steel Hagenbuch. Muista suomalaisista Ike Melnits oli 15., Olli-Pekka Laitila 25. ja Eero Rantala 58.