Hiihtoliitto jakoi yli 50 000€ nuorille maastohiihtäjille

SHL/Emmi Tiira

Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahaston urheilijastipendit on jaettu. Rahaston hallitus on päättänyt tukea 23 nuorta urheilijaa 2000–3000 € stipendillä. Stipendien jakotilaisuus järjestettiin Vuokatin Hiihtoviikon yhteydessä 1.7.2021.

Tänä vuonna stipendin saajia olivat:  

Josefiina Böök, Ida Haapala, Siiri Kaijansinkko, Fanny Kukonlehto, Lotta Kurttila, Jasmin Kähärä, Anni Lindroos, Emmi Lämsä ja Vilma Ryytty.

Niko Anttola, Matias Hyvönen, Inkki Inola, Miro Karppanen, Petteri Koivisto, Emil Liekari, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Verneri Poikonen, Eero Rantala, Arsi Ruuskanen, Alexander Ståhlberg ja Johannes Vuorela.

Rahasto perustettiin vuonna 2019, kun yksityishenkilö lahjoitti Suomen Hiihtoliitto ry:lle 300 000 (kolmesataatuhatta) euroa. Rahastosta myönnetään avustuksia nuorten lahjakkaiden ja lupaavien maastohiihtäjien sekä hiihtoseurojen valmennus- ja koulutustoiminnan tukemiseen. Viime vuonna jaettiin ensimmäiset stipendit ja vielä ensi vuonna saadaan jakaa nuorille tukea lahjoitusrahastosta.

Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon nuorten valmennuysryhmissä olevien määrä on ennätyksellisen suuri. Hiihtoliitto haluaa panostaa nuoriin urheilijoihin, mikä turvaa jatkuvan menestyksen kilpaillussa maastohiihdossa. 

”Hiihtoliiton strategian mukaisesti olemme iloisia, että voimme rahaston voimin tukea nuoria lupaavia urheilijoita. Meillä on haastajaryhmässä ja U23-ryhmässä liki 40 urheilijaa, joissa on valtava potentiaali”, iloitsee Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Valmentajien ja seurojen tukihaku avautuu syksyllä. Seuraa Suomen Hiihtoliiton medioita.