Hiihtoliiton seurasparraukset starttasivat Keuruulta ja Tampereelta

Hiihtoliiton kauden 2022-2023 seurasparraukset aloitettiin vierailuilla Keuruulle ja Tampereelle. Seurasparrauksien tavoitteena on päästä tapaamaan ja juttelemaan hiihtoseurojen kanssa heitä koskettavista aiheista. Seurat saivat mahdollisuuden tilata maksuttomia seurasparrauksia, joiden sisältö suunnitellaan aina seuran tarpeiden ja toiveiden pohjalta. 

Keuruulla pidettiin erittäin hyvähenkinen seuratoiminnan kehitystapahtuma maanantaina 21.11.2022. Keurusselän liikuntapuistoon saapui kymmenkunta seuratoimijaa eri osa-alueilta. Mukana oli Hiihtoliiton seurakehittäjän lisäksi myös Keski-Suomen piirin edustaja. Illan aikana keskusteliin muun muassa vapaaehtoisten rekrytoinnista, siihen liittyvistä haasteista mutta myös mahdollisuuksista ja toimintatavoista. Keskustelu polveili hyvin erilaisiin hiihtoseuratoiminnan osa-alueisiin ja ideoita toiminnan kehittämiseksi kerättiin koko illan ajan. 

Tampereella, Tampereen Pyrinnön toimistolla kokoonuttiin perjantaina 25.11.2022 seurakehittäjän sekä Tampereen Pyrinnön tulevan mäkijaoston johtokunnan kanssa. Aiheena myös tässä tilaisuudessa oli pitkälti uusien vapaaehtoisten löytäminen mukaan toimintaan. Samalla pohdittiin myös lajin vetovoimaa ja sitä, miten ja millaisilla lajiesittelyillä nuoria harrastajia voitaisiin saada lajin pariin mukaan. 

Sparrausiltojen tarkoituksena on antaa seuroille ajatuksia toiminnan kehittämisensä tueksi, mutta todellisuudessa tapahtuma ovat myös liitolle hieno mahdollisuus päästä kuulemaan ajatuksia seurapalveluiden kehittämisen tueksi.

Seuraavat seurasparraukset pidetään loppuvuoden aikana Rovaniemellä, Kempeleellä sekä Toholammilla.