Hiihtoliiton seurasparraukset jatkuivat joulukuussa Rovaniemellä, Kempeleessä ja Toholammilla

Kauden 2022–2023 seurasparraukset jatkuivat kierroksella napapiiriltä etelää kohti. Seurasparrauksien tavoitteena on päästä tapaamaan ja juttelemaan hiihtoseurojen kanssa heitä koskettavista aiheista. Seurasparrausmahdollisuudet olivat hiihtoseurojen tilattavissa syksyllä. 

Rovaniemellä pohdittiin maanantaina 19.12.2022 Ounasvaaran Hiihtoseuran tulevaisuutta ja visioitiin, miltä seura näyttää vuonna 2027, kun juhlitaan 100-vuotista Ounasvaaran Hiihtoseuraa. Kehitysiltapäivässä oli mukana edustajia seuran eri jaostoista lumilajien parista. Tulevaisuuden visioinnin lisäksi pohdinnassa oli urheilutoiminnan kehittäminen sekä yhdenvertaisuus seuratoiminnassa. Seura on asettanut kunniakkaasti tavoitteekseen polun Olympiakomitean lasten ja nuorten tähtiseuraksi. 

Kempeleellä tavattiin tiistaina 20.12.2022 Kempeleen Kirin seuratoimijoita. Mukana oli yleisseuran edustusta niin maastohiihdon, yleisurheilun kuin pesäpallonkin puolelta. Luontevasti keskusteltiin muun muassa lajirajat ylittävästä yhteistyöstä, jota Kempeleen Kirin kaltaisessa yleisseurassa on hyvät mahdollisuudet toteuttaa. Paikalla oli myös kunnan edustusta, jonka kautta oli luontevaa pohtia hieman yleisemminkin seurojen roolia alueen liikuttajana. Kempeleellä on hyviä suunnitelmia nostaa toimintaansa uudelle tasolle ja aloittaa uudelleen esimerkiksi lasten ja nuorten hiihtokoulutoimintaa tauon jälkeen.

Toholammilla oli ilo tavata 21.12.2022 Toholammin Urheilijoiden edustusta kunnantalolla. Keskustelua käytiin lasten liikuttamisesta Tuiskun lumilajikoulujen avulla, seurojen varainhankintamahdollisuuksista sekä alueen hiihto-olosuhteista. Myös Toholammilla on tarkoitus saada lasten ja nuorten liikkuttamista vauhtiin tauon jälkeen.

Kaiken kaikkiaan sparrauksissa oli ilo ja kunnia nähdä hiihtoseurojen edustusta ja kuulla siitä, minkälaista toimintaa on käynnissä ja suunnitteilla tai minkälaisia haasteita seuratoiminnan arjessa kohdataan. Seurasparraukset jatkuvat vielä keväällä ja mahdollisuuksien mukaan tarjotaan myös uusille seuroille mahdollisuutta hakea mukaan.