Hiihtogaalassa palkittiin vuoden seuroja, seuratoimijoita ja valmentajia

Vuoden seuratyöntekijä: Pekka Tiira

Hiihtoliiton vuotuista seuraneuvottelupäivää vietetään tänä vuonna Yhteinen latu -seuraseminaari nimellä. Seminaariviikonloppu käynnistyi perjantaina valmennusteemalla, kun Joni Mäki ja valmentaja Juho Halonen sekä Minja Korhonen ja valmentaja Lasse Moilanen kertoivat omista urheilijan ja valmentajan poluistaan. Perjantai-ilta päättyi Hiihtogaalaan, jossa palkittiin parhaita hiihtolajien seuroja ja toimijoita.

Seuraluokittelut julkaistiin seuraseminaarin yhteydessä. Seuraluokittelussa huomioidaan seurojen nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrasteliikunta.

Maastohiihdon paras seura kaudella 2021–2022 oli Espoon Hiihtoseura. Espoon Hiihtoseura oli myös maastohiihdon paras nuorisoseura. Toiseksi maastohiihdon seuraluokittelussa sijoittui Ski Jyväskylä, joka oli myös maastohiihdon paras harrasteseura. Kolmas seuraluokittelussa oli Vantaan Hiihtoseura, joka oli seuraluokittelupisteiden perusteella myös paras kilpa- ja huippu-urheiluseura.

Mäkihypyn ja yhdistetyn paras seura kuluneella kaudella oli Lahden Hiihtoseura. Toiseksi seuraluokittelussa sijoittui Jyväskylän Hiihtoseura ja kolmanneksi Puijon Hiihtoseura. Jyväskylän Hiihtoseura palkittiin myös aktiivisena mäkihypyn ja yhdistetyn seurana.

Seuraluokittelun tulokset
Maastohiihto
Mäkihyppy ja yhdistetty

Kiertopalkinnot

Hiihtogaalassa palkittiin myös seuratoimijoita ja valmentajia sekä vuoden hiihtokaupunki.

Vuoden Seuratyöntekijä: Pekka Tiira, Rasti-Lukko
Vuoden seuratyöntekijä on seuratoiminnan korvaamaton palanen. Aktiivinen seuran vapaaehtoistoimija, jonka panos mahdollistaa lumilajien harrastamisen.

”Pekka on seura-aktiivi, joka vuodesta toiseen vastaa ja huolehtii, että raumalaiset pääsevät hiihtämään tykkilumiladulla. Ilman Pekan panosta hiihtokausi Raumalla jäisi usein todella lyhyeksi. Pekka on ollut seuran investoinneissa avainhenkilö, joka ei tee itsestään isoa numeroa. Tykkilumilatu palvelee koko hiihtävää Raumaa, taaperosta vaariin ja kilpahiihtäjiin.”

Vuoden Hiihtokaupunki: Tampere
Vuoden Hiihtokaupunki panostaa lumilajien harrastamiseen ja sen olosuhteisiin. Hiihtolajit nähdään kaupungissa aktiivisessa roolissa ja liikuttajana.

”Tampere on aktiivisesti ylläpitänyt niin hiihdon kuin mäkihypynkin olosuhteita ensilumenladusta pitkälle kevääseen. Kaupungin hiihtoladut ovat merkittävä lähiliikuntapaikka, jota hyödyntävät niin huippuhiihtäjät kuin kaupunkilaiset koululaisista eläkeläisiin. Monipuolista hiihtolajien harrastamista tukee myös aktiivinen seuratoiminta sekä Lasten Lumipäivät -tapahtuma. Kuluneen vuoden kohokohtana voidaan pitää Kansallista Hiihtopäivää, jolloin hiihtoa pääsi harrastamaan myös Ratinan kenttää kiertäen.”

Vuoden Seuravalmentaja (mäkihyppy ja yhdistetty): Tero Koponen
Vuoden Seuravalmentaja on omalla toiminnallaan edistänyt lajin ja urheilijoiden kehitystä

”Tero elvytti Kouvolan junioritoiminnan hyvän lentoon. Hän on innostava ja sopivan vaativa valmentaja sekä armoton puurtaja seuran toiminnassa”

Vuoden Seuravalmentaja (maastohiihto): Anni Ala-Mettälä ja Niklas Westerlund

Vuoden valmentaja (maastohiihto): Teemu Pasanen