Hiihdon Suomen Cupin 13. kausi käynnistyy viikonloppuna Vuokatista –  “Ensilumenlatumme saa vuosittaisen tulikasteensa”

© Touho Häkkinen

Maastohiihdon kotimainen kilpailusarja Hiihdon Suomen Cup starttaa 13:nnen kautensa tulevana viikonloppuna Vuokatista. Avausviikonlopun ohjelmassa on vapaan hiihtotavan sprintit ja viestit. Sprintin lähtölistoilta löytyy kaiken kaikkiaan 176 urheilijaa, 73 naista ja 103 miestä. Sykähdyttävät viesticupit saadaan käyntiin naisissa 31 joukkueen ja miehisssä 44 joukkueen voimin. 

Vuokatissa ollaan valmiita Hiihdon Suomen Cupin ensimmäisen viikonlopun starttiin. 

– On upeaa saada avata Suomen Cup -kausi Vuokatissa. Kauden avaus on muodostunut jo perinteeksi ja ensilumenlatumme saa vuosittaisen tulikasteensa. Olosuhteet ovat tänäkin vuonna kunnossa ja olemme valmiita aloittamaan kansallisen hiihtokauden. Kannattaa tulla paikan päälle seuraamaan kuinka kisoissa käy, kommentoi Vuokatin Suomen Cupin tapahtumakoordinaattori Mette Leskinen.

Lähtölistat
Sprintti
Viestit

Kotimaan kilpailusarja tarjoaa hiihtofaneille jännitystä ja viihdettä läpi kauden, kun kotimaan hiihtohuiput ottavat mittaa toisistaan kuutena viikonloppuna. Vuokatin avauksen jälkeen kilpaillaan Rukan laduilla viikkoa ennen maailmancupin avausta. Talven ensimmäiset SM-hiihdot kilpaillaan helmikuussa Vantaalla ja helmikuussa myös Kuopio toimii Suomen Cupin kisanäyttämönä. Toisen kerran SM-mitaleista kamppaillaan maaliskuussa Äänekoskella ja pitkien matkojen SM-mitalit jaetaan huhtikuun alussa Rovaniemellä.

Kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo odottaa mielenkiintoista kautta kotimaan kilpailusarjan parissa.

– Alkavan kauden kalenteri on lähtökohtaisesti hyvin tasapainossa. Kansainvälinen kilpailukalenteri rakentui nyt niin, että saimme keskellä talvea oleville Suomen Cupeillekin kohtuullisen hyvät ajankohdat ja vältytään päällekkäisyyksiltä, kertoo Koivusalo.

Suomen Cupin toisen osakilpailun järjestäminen Rukalla juuri ennen maailmancupin alkua on ollut toiveissa jo pidempään.

– Urheilijoiden ja valmennuksen osalta on hienoa, että saadaan kisattua Rukalla juuri ennen maailmancup-kauden alkua. Legendaarisen Kuopion Puijon paluu parrasvaloihin on niin ikään hieno juttu. Vuokatille erityiskiitos jälleen takuuvarman olosuhteen rakentamisesta kauden avaukseen, päättää Koivusalo.

Viime kaudella Suomen Cupin kokonaiskilpailujen voittoihin hiihtivät Johanna Matintalo (Pöytyän Urheilijat) ja Lauri Lepistö (Jämin Jänne). Naisten viesticupin voittoa juhli Vuokatti Ski Team Kainuu ja miehissä vahvimpana joukkueena esiintyi Imatran Urheilijat.

Suomen Cupin tulosarkisto

Suomen Cupin kilpailuja voi seurata Yleltä ja Viaplayltä. Kaikki kilpailut näytetään molemmilla kanavilla.

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia sosiaalisessa mediassa
Maastohiihdon Suomen Cup Facebookissa
Twitterissä @schiihto
Instagramissa @hiihdonsuomencup
#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto #hiihto

www.hiihdonsuomencup.fi