Hiihdon Suomen Cupin 12. kausi starttaa tulevana viikonloppuna Vuokatista – ”Odotan tiivistä taistelua kaikkien sarjojen osalta”

© Touho Häkkinen

Maastohiihdon kotimainen kilpailusarja Hiihdon Suomen Cup starttaa 12:nnen kautensa tulevana viikonloppuna Vuokatista. Kuudella paikkakunnalla hiihdettävä kilpailusarja tarjoaa hiihtofaneille jännitystä ja viihdettä läpi kauden, kun nälkäiset ja näytönhaluiset kotimaan hiihtohuiput ottavat mittaa toisistaan. 

Hiihtoliiton kilpailujohtaja ja Suomen Cupin isä Hannu Koivusalo odottaa jännittävää kilpailukautta.

–  Odotan tiivistä taistelua kaikkien sarjojen osalta ja sitä, että voittajat ratkeavat vasta huhtikuun finaaleissa, Koivusalo paljastaa. 

Tällä kaudella Suomen Cupissa viestejä hiihdetään yhteensä viitenä kisaviikonloppuna. Koivusalon mukaan viesteillä on suuri merkitys niin urheilijoille, seuroille kuin koko kilpailusarjalle.

– Viestit ja seurat ovat tietyllä tapaa Suomen Cupin suola. Yhteiset tavoitteet ja joukkueena pärjääminen ovat iso juttu monelle hiihtäjälle ja seurayhteisölle, vaikka hiihto onkin isossa kuvassa yksilölaji. Viestin, saatikka koko viesticupin, kulkua on vaikea ennakoida. Tietysti on helpohko arvioida paperilla ennalta vahvimmat joukkueet, mutta jo yksi pieleen mennyt voitelu voi keikuttaa voimasuhteita merkittävästi. Usealla seuralla myös kokoonpanot elävät isostikin kauden mittaan, mikä monesti sopivasti sotkee pakkaa. Kyllä viesticup on jo harjoituskaudellakin urheilijoiden huulilla ja hyvä niin, Koivusalo pohjustaa. 

Vuokatissa kaikki valmista Hiihdon Suomen Cupin avausviikonloppua varten

Vuokatissa ollaan valmiita Hiihdon Suomen Cupin ensimmäisen osakilpailun starttiin. Vuokatti Sportin toimitusjohtajan Mari Varjosen mukaan kokenut järjestäjäporukka takaa hyvät olosuhteet niin latujen kuin muidenkin järjestelyjen osalta. 

– Suomen Cup avataan meidän ensilumenladulta jo 12. kertaa peräkkäin, mikä tarkoittaa sitä että kokemusta järjestelyistä löytyy. Kun kisataan ennen luonnonlumien tuloa, ovat olosuhteet avainasemassa. Voinkin ilokseni todeta, että laduista vastaava porukkamme on tehnyt jälleen kerran uskomattoman hyvää jälkeä. Tähän kun lisätään muu kokenut järjestelyporukka, joka koostuu sekä meidän omasta henkilöstöstämme että Sotkamon Jymyn Hiihtolajien väestä, ei kisojen sujuvuudesta tarvitse huolehtia, Varjonen kertoo. 

Vuokatin Suomen Cup -avauksen radat ovat uudistuneet. Tänä vuonna kisareitit kulkevat ensimmäistä kertaa myös radan viimeisen nousun, eli niin sanotun ”Hönkämäen” takana. 

– Tänä syksynä koko latujen ajoa on yritetty järkeistää jo ihan puhtaista kustannussyistä, mutta samalla on yritetty saada aikaan vuoden aikaan sopiva loivapiirteinen ensilumenladun profiili. Uudet ladut ovat saaneet todella hyvän vastaanoton täällä harjoittelevien urheilijoiden keskuudessa, ja se on tietysti meille tärkeää palautetta. Uudistetut reitit sopivat erinomaisesti myös Suomen Cupin avausviikonloppuun, kertoo Vuokatti Sportin olosuhdevastaava Jani Ähtävä.

Vuokatin osakilpailun ohjelmassa ovat vapaan sprintit sekä viestit perinteisellä hiihtotavalla. Sprintteihin on ilmoittautunut yhteensä 166 urheilijaa, ja viesteissä kilpailee yhteensä 65 joukkuetta. Hiihdon Suomen Cupia voi seurata tällä kaudella niin Yleltä kuin Viaplaylta, ja kaikki kilpailut näytetään molemmilta kanavilta. 

Ketkä juhlivat Hiihdon Suomen Cupin kokonaiskilpailun voittoa tulevan kauden päätteeksi? Seuraa kisakauden käänteitä 6.11. alkaen!

Vuokatin Suomen Cupin kilpailusivut
Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto