Hiihdon Suomen Cup jatkuu viikonloppuna Taivalkoskella – ”Odotuksissa on hieno talviurheiluviikonloppu”

© Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cup jatkuu tulevana viikonloppuna Taivalkoskella. Viikonlopun ohjelmassa ovat sprintit perinteisellä hiihtotavalla sekä naisten 10 km:n ja miesten 15 km:n väliaikalähdöt vapaalla hiihtotavalla.

Taivalkosken Suomen Cupin kilpailunjohtaja Matti Tynin mukaan kisavalmistelut ovat sujuneet hyvin. Kokenut organisaatio takaa sujuvat valmistelut. 

– Organisaatio alkaa olla sen verran rutinoitunut, että hommat hoituvat ilman ongelmia. Perusinfrahan meillä on kunnossa ja tilapäisiä rakenteita tarvitaan varsin vähän. Tämä helpottaa järjestelyitä, Tyni kertoo.

Tavallista lämpimämmät säät ovat luoneet kisojen alla epävarmuutta lumitilanteen suhteen. Tällä hetkellä lumitilanne alkaa kuitenkin näyttämään positiiviselta viikonloppua ajatellen. 

– Pari pakkaspäivää saatiin ja tykitettyä stadionille lunta. Uudella tykkilumella ja säilölumella ladut saadaan kisaa varten hyvään kuntoon, Tyni vakuuttaa.

Taivalkosken osakilpailut hiihdetään viikkoa ennen Rukan maailmancupin avausta, mikä petaa mielenkiintoiset lähtöasetelmat tulevalle viikonlopulle. Ilmoittautuneiden joukossa on monia Hiihdon Suomen Cup -kautensa avaavia maajoukkueurheilijoita, mutta tarjolla on myös näytönpaikkoja kansallisen tason urheilijoille. Lauantaina hiihdettäviin sprintteihin on ilmoittautunut yhteensä 133 urheilijaa, ja sunnuntaina hiihdettäville distanssimatkoille on ilmoittautunut yhteensä 175 urheilijaa. 

– Odotuksissa on hieno talviurheiluviikonloppu. Sääennuste lupailee kisaviikonlopulle pikkupakkasta ja on mukava nähdä, missä kunnossa meidän hiihtäjät ovat kansainvälisen kisakauden kynnyksellä. Pari viime talvea urheilutapahtumat ovat kärsineet koronan johdosta. Toivottavasti nyt saadaan ihmiset liikkeelle ja väkeä paikan päälle kannustamaan omia suosikkejaan, Tyni pohjustaa.

Hiihdon Suomen Cupin kaikki osakilpailut näytetään Ylellä sekä Viaplaylla.

Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Taivalkosken kisasivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto
Hiihdon Suomen Cupin pistetilanne

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto