Hienot suomalaissuoritukset saivat jatkoa Salpausselällä vapaan hiihtotavan sprinteissä

© Jesse Väänänen

Vahvat suomalaissuoritukset saivat jatkoa Salpausselän kisojen päätöspäivänä vapaan hiihtotavan sprinteissä. Parhaista suomalaissijoituksista vastasivat Jasmi Joensuu ja Joni Mäki, jotka sijoittuivat päivän kilpailuissa kuudensiksi. Naisten kilpailussa myös Jasmin Kähärä nähtiin kilpailun välierävaiheessa. Kähärän sijoitus tänään lopulta yhdeksäs. Kaiken kaikkiaan kaksitoista suomalaista nähtiin kilpailun erävaiheissa. Erävaiheissa nähtiin suomalaisittain myös epäonnea, kun Hilla Niemelän ja Verneri Poikosen mahdollisuudet jatkopaikkoihin murenivat kaatumisten takia. Niilo Moilasen kilpailu meni pilalle puolestaan sauvan katkeamisesta johtuen. Naisten kilpailun voittoon hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad. Miesten kilpailun vei nimiinsä puolestaan Norjan Johannes Høsflot Klæbo.

– Hyvät tunnelmat ja ihan mahtavaa, että pääsin finaalissa tänään hiihtämään. Mielestäni tein ihan hyvää hiihtoa. Pikkuisen jäi vielä uupumaan podiumista, mutta jatketaan taistelua ja kyllä se sieltä vielä tulee, Joensuu kertoi.

Myös miesten kilpailussa kuudenneksi sijoittunut Joni Mäki oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Kokonaisuutena oikein hyvä päivä. Karsinta lähti vähän yskähdellen käyntiin, mutta loppua kohti parannettiin. Vähän jäi kaivelemaan, että podium jäi tänään. Finaalissakin hiihdettiin omaan makuun ihan hyvää vauhtia ja olin pelipaikoilla ihan loppuun asti, mutta tänään ei ihan riittänyt lopussa, Mäki summasi päivää.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset