Herola vahvin kesä-SM-kisan loppukirissä – Annika Malacinski haastoi nuoret suomalaisnaiset

Yhdistetyn kesä-SM-kisat kilpailtiin Kuopion Puijolla sunnuntaina. Mukana olivat maajoukkueurheilijat, kansainvälisen kesä-GP:n voittaja Ilkka Herolanjohdolla. Puijon Hiihtoseuran Herola hiihti kisan voittoon ja nappasi miesten SM-kultaa ennen Eero Hirvosta. Naisten kilpailun voitti kesä-GP:lläkin kilpaillut Ounasvaaran Hiihtoseuran Annika Malacinski

Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvonen yllätti mäkiosuudella kotimäessään hypänneen Ilkka Herolan. Hirvonen venytti kilpailuhypyllään 119 metriä ja lähti 10 kilometrin kovalle rullahiihto-osuudelle seitsemän sekunnin aikaerolla ennen Herolaa. 

Parempaa mäkikuntoa kesä-GP-kisoissa esittänyt Hirvonen oli tyytyväinen. Kisat toimivat myös erinomaisesna testitilanteena varustepäivitykselle. 

”Ihan hyvä vire oli tänään. Vähän lyhyempää suksea olen testannut ja lisäksi uusia juttuja löytänyt kesä-GP:lläkin myös siihen, miten saa ylämäen nopeutta paremmaksi”, kertoi iloinen Hirvonen. 

Hyvässä hyppyvireessä olevan Herolan kukistaminen kotimäessä sai Hirvosen hymyilemään, mutta ennakoimaan kovaa hiihto-osuutta.

”Kivaa on voittaa Ilkka mäkiosuudella sen kotimäessä. Mutta eiköhän siinä joudu ihan tosissaan hiihtämään… annetaan Ilun vetää koko matka ja loppukiri on se mun juttu”, avasi Hirvonen taktiikkaansa ennen hiihtoa pilke silmäkulmassa.  

Hiihto-osuudella kultataiston itselleen kääntänyt Herola oli tyytyväinen päivään ja hyvään kilpailuun.  

”On ollut nähtävissä, että muilla pojillakin on hyppyvire ollut parempi. Silloin kun itsellä se epäonnistuu, niin ei sitten enää pärjätä. Ja se on erittäin hyvä asia. Saatiin ihan kunnon hiihto-osuus tuohon Eeron kanssa, pääsi kokeilemaan tuommoista taktista peliä”, mietti Herola.

Jos Hirvonen oli tyytyväinen voitokkaaseen mäkiosuuteen, oli Herola iloinen loppukiritaistelun voitosta. 

”Voin olla tyytyväinen, että Eero pysyi takana loppusuoralla. Voi puhua kuitenkin maailmanluokan päänahasta tässä kohtaa”, virnisti Herola.

Miesten kilpailun pronssin vei nimiinsä Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen. Reponen hiihti lähes koko kilpailun Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutrun kanssa, mutta varmisti maalisuoralla mitalin itselleen.

Annika Malacinski palasi Kuopioon kesä-SM-kisoihin

Kaksi vuotta sitten Annika Malacinski kilpaili ensimmäisen kerran yhdistetyssä kesä-SM-kisoissa Kuopiossa. Kovan kesä-GP-kiertueen jälkeen Malacinski halusi kevyestä väsymyksestä huolimatta kilpailla Suomessa edustaen Ounasvaaran Hiihtoseuraa. 

Malacinski oli iloinen kilpaillessaan nuorten suomen yhdistetyn naisten kanssa, jotka ovat harjoitelleet reilun vuoden Projekti2026-tiiminä tähtäimessään Milano Cortinan olympialaiset vuonna 2026. 

”Tuntui hyvältä koko kisapäivä. Hiihdossa ylämäet oli tosi rankat. Oma hyppääminen on edennyt hyvin, tosin paljon on hypätty Keski-Euroopassa. On saatu isoja askelia eteenpäin niin hypyssä kuin hiihdossakin.”

Malacinski edustaa pikkuveljensä Niklaksen tavoin Yhdysvaltoja kansainvälisissä kisoissa. Suomi on kuitenkin perheen toinen koti. 

”Suomi on toinen koti mulle ja tosi mukava nähdä, että on niin monta tyttöä tullut mukaan. Ihana positiivinen energia tulee joukkueesta”, iloitsi Malacinski. 

Naisten sarjan SM-hopealle urheili Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhonen ja pronssille Helsingin Mäkihyppääjien Anna Kerko. Alle 18-vuotiaiden naisten sarjan kultaa voitti Jyväskylän Hiihtoseuran Julia Äikiä ja alle 18-vuotiaiden miesten SM-kulta matkasi Kiteelle Arsi Tietäväisen matkassa. 

Mäkihypyn kesä-SM-kisat hypätään 16.-17.10.2021 Lahdessa.  

Tulokset
Lehdistömuotoiset tulokset (ladattavissa linkistä)
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa