Herola Seefeldin Triplan toinen – ”Ilu on ottanut urheilijana ison askeleen eteenpäin”

Romina Eggert

Ilkka Herola näyttää edelleen vahvaa nousukuntoa yhdistetyn maailmancupissa. Seefeldin Tripla -viikonloppu päättyi suomalaisen kakkossijaan, kun Herola taisteli lajin ykkösmiehen Jarl Magnus Riiberin kanssa jopa kisan voitosta. 

Seefeldin Triplan kolmas kisapäivä alkoi Herolalta lupaavasti mäessä. Herola liiteli 105 metriä, mutta epäonnistui alastulossa menettäen muutamia pisteitä. 

”Upea viikonloppu ja hienoa, että hyppääminen oli korkealla tasolla. Jos voisin, tekisin vain paremmat telemarkit hyppyihin, mutta en halua takertua yksityiskohtiin, olen iloinen, että voin kilpailla näin korkealla tasolla”, totesi Herola kansainväliselle lehdistölle menneissä kommenteissa.

15 kilometrin hiihto-osuudelle lähdettäessä aikaero oli Norjan Jarl Magnus Riiberiin minuutti ja kahdeksan sekuntia. Lauantain hiihdon huono vire söi vähän Herolan luottamusta hiihtoon lähtiessä.

Lauantaista ei kuitenkaan ollut jälkeäkään ja Herola oli tutun vahva ladulla hiihtäen toiseksi parhaan osuusajan. Minuutin ero Riiberiin oli hiihdetty kiinni noin 10 kilometrin kohdalla. 

”Eilen vähän sen hiihtämisen kanssa oli haasteita, ja tänään oli itseluottamus hukassa hiihto-osuuteen lähdettäessä. Hyvä hiihto oli kuitenkin tänään, paljon piti tehdä töitä. Se söi vähän pitkää loppukiriä, millä olisi Riiberin voinut lyödä lopussa. Se, että oli realistinen mahdollisuus voittaa, antaa itselle paljon tunnetta”, totesi Herola.

Päävalmentaja Petter Kukkonen kehui Herolan kasvua urheilijana. Itseluottamus on kovalla tasolla myös mäkiosuudella.

”Mäessä Ilu oli tosi vahva taas, itseluottamus on tosi korkeella. Pieni kauneusvirhe oli se alastulo, mutta ei todennäköisesti vaikuttanut lopputulokseen. Hiihto oli totuttua vahvaa Ilua. Ilu teki Triplasta hienon näytelmän, oli jännittävä kilpailu loppuun asti”, mietti päävalmentaja Kukkonen. 

Herola nousi maailmancupin kokonaistuloksissa sijalle 4.

Seefeldin viimeisen päivän kilpailussa ei ollut mukana Ilkka Herolan lisäksi muita suomalaisia.

Tulokset

Maailmancupin tilanne

Ilkka Herolan ja Petter Kukkosen kommentit SoundCloudissa