Herola parhaana suomalaisena 11:s Ramsaussa – Hirvonen säesti suomalaispanosta ja hiihti maaliin sijalle 12

Suomalaiset jatkoivat tasaisia otteitaan yhdistetyn maailmancupissa Itävallan Ramsaussa. Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena 11:s ja Eero Hirvonen säesti suomalaispanosta kilpailun toiseksi nopeimmalla hiihto-ajalla ja oli 12:s.

Herola koki mäkiosuuden olleen jo parempaa tekemistä, mutta hiihto-osuudella monet tekijät vaikeuttivat kärjen saavuttamista. Herola oli päivän kolmanneksi nopein.

– Hiihto-osuus rakentui hieman huonosti sijoitusta ajatellen. Vaikka ihan hyvä hiihto olikin, niin joutui tosi paljon tekemään töitä. Vikalla kiekalla oli ahdasta, ei pystynyt tekemään kunnon loppukiriä. Oli ruuhkaista, summasi Herola kilpailun hiihto-osuutta.

Suomalaisurheilija oli kokonaisuudessaan tyytyväinen viikonloppuun.

– Ihan ehjä viikonloppu, voi hyvin mielin jatkaa kautta. Joulutauolla varmuutta hyppäämiseen, niin on helpompi kilpailla, pohdiskeli Herola.

Muut suomalaiset jäivät pistesijojen ulkopuolelle. Perttu Reponen säväytti kilpailun mäkiosuudella 90 metrin hypyllään, mutta kaatuminen rokotti pistesaalista ja sijoitus mäkiosuudella tippui. Reponen oli lopulta kilpailun 49:s. Arttu Mäkiaho hiihti maaliin sijalle 42.

Päävalmentaja Petter Kukkonen näki Ramsaun viikonlopussa hyviä asioita.

– Hiihto oli odotetun vahvaa, mäessä jää se 3-4 metriä hypyn mitasta. Löydettiin tänäkin viikonloppuna juttuja, joista saadaan kiinni (mäkiharjoittelussa). Hyvällä tiellä ollaan. Hyvä treenitauko edessä, kommentoi Kukkonen.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu tammikuun puolivälissä Italian Val di Fiemmessä.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Päävalmentaja Petter Kukkonen