Herola nousi kuudenneksi Seefeldin triplassa – kokonaisuutena vahva paluu kilpailuihin ennen olympialaisia

@ Flawia Krawzcyk

Seefeldin tripla päätettiin tänään sunnuntaina 12,5 kilometrin hiihto-osuuteen. Alkuiltapäivän mäkiosuus peruttiin kovan tuulen vuoksi ja hiihto-osuudelle lähdettiin lauantaisen varakilpailun sekä triplaformaattiin kuuluneiden hyvityspisteiden mukaisessa järjestyksessä.

Ilkka Herola lähti ladulle sijalta 12. ja eroa kärkeen oli 54 sekuntia. Lopputuloksissa Herola nousi kuusi sijaa oli Seefeldin triplan kuudes. 

”Tämä oli ihan ehjä päivä. Alusta asti oli oikeastaan selvää, että mäkeen ei päästä, siinä mielessä varakisa oli jo ratkaissut sen, että kärkitaistoon ei ollut asiaa”, totesi Herola.

”Ehjä hiihto ja pääsin kuitenkin nelossijasta tappelemaan. Ehkä tuli avattua vähän liian kovaa, oli eväät syöty lopussa”, pohti Herola, joka oli kuitenkin oikein tyytyväinen viikonlopun kokonaissaldoon kilpailutauon jälkeen. 

Jesse Pääkkönen oli toinen suomalainen, joka urheili triplakilpailun maaliin asti. Pääkkönen oli lopputulosten 40:s. Sunnuntain hiihto tuntui jo raskaalta, koska kilpailu oli miehelle viides kymmenen päivän sisällä. 

”Kiva oli kisata maailmancupissa ja nautin kyllä täysin rinnoin. Mäki jäi perinteisesti suomalaisittain kaivelemaan. Eilinen kisasuoritus oli jo lähellä sitä omaa parasta, mutta sekin meni yliyrittämiseksi siinä kummulla”, kertasi Pääkkönen. 

Hiihtovauhti on parantunut ja luottamus hiihtoon on hyvä. 

”Hiihto kyllä kulki ihan hyvin, etenkin perjantain ja lauantain kisat, olen tosi tyytyväinen niihin. Oli hyviä hiihtoja. Sunnuntaina meinasi jo kroppa olemaan väsynyt, vähän alkoi piiputtamaan. Mutta kokonaisuudessaan tyytyväinen, kun pääsi hakemaan kokemusta”, summasi Pääkkönen. 

@ Flawia Krawzcyk


Päävalmentaja Petter Kukkonen oli tyytyväinen Herolan paluuseen ja kokonaissuoritukseen viikonloppuna. Herola urheili sijat 7., 8. ja 6. 

”Ilkan osalta oli oikein onnistunut comeback-viikonloppu, joka päättyi hienoon kilpailuun. Erityisesti hyvä merkki on se, ettei virus ole jättänyt mitään elimistöön ja hiihtokunto näyttää olevan normaali”, analysoi Kukkonen. 

Hyppääminen oli perustasoa, ja hyppäämiseen on tarkoitus paneutua vielä maanantaina ennen matkustamista Suomeen. 

”Hyppäämisen osalta semmoista perushyvää, mutta jotta saadaan parhaat haastettua, niin pitää saada yksi porras lisää. Huomenna aamulla vielä kokeillaan päästä täällä mäkeen ja hypätä paineettomassa tilassa. Sen jälkeen urheilija on valmis olympialaisiin”, jatkoi Kukkonen. 

Perttu Reposella oli vaikeuksia viikonlopun aikana hengityksen kanssa ja lauantainen hiihto jäi kesken. Myös Otto Niittykoskella oli haasteita viikonloppuna, mutta päävalmentaja Kukkosella on resepti nuorten miesten kuntoon laittamiseksi kohti olympia-areenoja. 

”Huilallaan, tehdään rauhallisia harjoituksia ja sitten iloisella ilmeellä kohti olympialaisia”, totesi Kukkonen. 

Niittykoski ja Reponen keskeyttivät lauantain hiihto-osuudella, eivätkä näin ollen kilpailleet enää sunnuntain kilpailussa. 

Maailmancup jatkuu seuraavan kerran Lahdessa Salpausselän kisoissa helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Tulokset

Herolan, Pääkkösen ja Kukkosen kommentit SoundCloudissa