Herola nousi hirmuhiihdolla kuudenneksi – Hirvonen yhdeksäs ja Reponen nappasi uransa toiset maailmancup-pisteet

Ilkka Herola vastasi suomalaisittain parhaasta sijoituksesta yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa Ramsaussa, Itävallassa. Herola sijoittui mäkiosuudella sijalle 36, puolentoista minuutin päähän kärjestä. Kilpailun nopein hiihtoaika nosti suomalaisurheilijan peräti sijalle 6.

Tähän mennessä kauden paras sijoitus lämmitti urheilijan mieltä.

– Hiihto oli aivan mahtava, ihan hieno lopputulos, pohti Herola.

Mäkiosuuden pieni kömmähdys jäi kaivelemaan urheilijan mieltä.

– Koekierroksella löytyi hyvä tatsi ja sitten tein amatöörivirheen kisakierroksella. Maskin kanssa pelatessa meni lasit huuruun ja se haittasi kisasuoritusta. Kaikenlaisia ihmeellisiä asioita sattuu, pohti Herola.

Lopputuloksissa yhdeksänneksi sijoittunut Hirvonen koki ruuhkaisen hiihto-osuuden haastavaksi. Hirvonen oli kilpailun kolmanneksi nopein.

– Oli järkyttävää sähläystä koko hiihto-osuus. Ohittelua ja tunkemista, siinä kuluu energiaa paljon. Ei päässyt omia vahvuuksia käyttämään ollenkaan, kommentoi Hirvonen.

Huomiseen kilpailuun Hirvonen lähtee odottavin mielin.

– Ei olisi isosta kiinni, että pääsisi kohtuuasemilta lähtemään liikkeelle. Muutama metri lisää, niin ei tarvitse hiihtää ruuhkan keskellä ja on paljon parempaankin mahdollisuuksia, pohti Hirvonen.

Suomalaisista myös Perttu Reponen (28:s) nappasi maailmancupin pisteitä. Pistesija oli Reposen uralla toinen.Arttu Mäkiaho oli 36:s. Päivän kilpailun voitti Saksan Vinzenz Geiger ennen Norjan Jarl Magnus Riiberiä. Kolmanneksi sijoittui Lukas Greiderer.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Päävalmentaja Petter Kukkonen