Herola jälleen ykkönen ladulla – tuloksena viides sija Schonachissa kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa

@Flawia Krawzcyk

Yhdistetyn maailmancup päättyy viikonloppuna Saksan Schonachiin. Lauantain kilpailu, joka oli kauden toiseksi viimeinen, noudatti suomalaisittain tuttua kaavaa. Ilkka Herola oli jälleen vahvin hiihto-osuudella ja teki hurjan nousun viidenneksi. 

Mäkiosuudella Herola liiteli 92 metriä ja lähti hiihtoladulle sijalta 19. Herola kuvaili kisan olleen aika lailla kopio Oslosta. 

”Vähän kun olisi paremmin hypännyt, niin olisi ollut kivaa. Mutta hiihto oli tietenkin hyvää, ja kokonaisuutena hyvä kisa. Mutta jäi mäkihomma kaivelemaan. Päästiin kokeilemaan tuota podium-hommaa loppumetreille asti, muttei ollut tänään se päivä”, tiivisti Herola kisapäivän. 

Lauantain nopeimmalla hiihdolla Ilkka Herola varmisti kauden 2021/22 ”Best Skier” -palkinnon itselleen. 

Eero Hirvonen teki Herolan tavoin kovan nousun 10 kilometrin hiihto-osuudella sijalta 37. sijalle 18. Hirvonen oli hiihto-osuuden viidenneksi nopein. 

”Mäessä oli semmoinen perinteinen päivä. Ei se loppujen lopuksi kovin kaukana ole, mutta lopputulos oli aika huono. Pitää huomenna yrittää saada ponnistusta vähän aikaisemmaksi, niin se auttaa jo aika paljon. Hiihtäminen oli tänään yllättävän hyvää, alusta ei oikein käynnistynyt, mutta loppua kohden parani”, analysoi Hirvonen.  

Arttu Mäkiaho nousi myös hyvän hiihdon ansiosta maailmancupin pisteille ollen 28:s.

Yhdistetyn maailmancup päättyy sunnuntainan kauden viimeiseen henkilökohtaiseen kilpailuun. 

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa