Helsinki Ski Weeks valittiin historiallisesti sekä Vuoden tapahtumaksi että Vuoden sponsorointiteoksi – Lasten Lumipäivät yleisön suosikki

Hiihtoliiton kumppaneineen tammi-helmikuussa 2022 lanseeraama Helsinki Ski Weeks teki historiaa avatessaan Helsingin Olympiastadionin koko kansan hiihtopaikaksi ja monenlaisten lumeen ja hiihtoon nivoutuvien tapahtumien areenaksi. Nyt tapahtumakokonaisuus teki uudestaan historiaa pokkaamalla Sponsorointi & Tapahtumat Awardseissa ykkössijan sekä Vuoden tapahtumana että Vuoden sponsorointitekona. Koskaan aiemmin ei sama taho ole voittanut molempia kategorioita. Voiton nappasi lisäksi Hiihtoliiton Lasten Lumipäivät -kiertue, joka voitti kategoriassa Vuoden sponsorointiteko, yleisön suosikki. Lasten Lumipäivät olivat niin ikään osana Helsinki Ski Weeksin toteutusta.

Helsinki Ski Weeks sai perusteluissa kiitosta kunnianhimoisuudesta ja tehokkaasta toteutuksesta. Sponsorointipuolella huomioitiin kumppaneiden hyödyntäminen tehokkaasti ja tavoitteiden johdonmukainen seuranta. Huomiota sai myös yhteisille arvopohjille rakennetut kumppanuudet ja vaikuttavat tulokset sponsoroinnissa. Tapahtuman kumppaneille myös asetettiin vastuullisuuteen liittyviä vaatimuksia.

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja ja tapahtuman idean isä Jari-Pekka Jouppi valottaa ajattelua tapahtuman synnyn taustalla:

– Helsinki Ski Weeksin taustalla on Hiihtoliiton halu liikuttaa suomalaisia mahdollisimman matalalla kynnyksellä tuoden liikkumiseen uusia, elämyksellisiä puolia. Helsingin Olympiastadionin majesteettiset puitteet aivan Helsingin sydämessä tarjosivat tähän ensiluokkaisen, helposti saavutettavan olosuhteen. Lumi ja hyvin huolletut ladut olivat koko tapahtumakuukauden ajan taatut ja hiihtäminen oli yleisölle ilmaista. Tapahtuman ideoinnin ja toteutuksen keskiössä oli lisäksi alusta asti halu tehdä tapahtuma yhdessä laajan, saman vastuullisen arvopohjan jakavan kumppaniverkoston kanssa. Kumppanien kädenjälki ja omat innovaatiot näkyivät tapahtumassa isosti.

Hiihdon ja lumielämysten ympärille rakennettu tapahtumakokonaisuus sai lanseerausvuotenaan valtaisan suosion: Stadikan ennenkokemattomista laduista kävi nauttimassa yli 70 000 hiihtäjää, aina ensipotkujaan ottavista lapsista himohiihtäjiin. Perheen pienimpiä lumielämysten maailmaan johdatti läpi tapahtuman Lasten Lumipäivät, joissa päivisin koulut ja iltaisin perheet pääsivät tutustumaan hiihdon ja lumen riemuihin leikillisten aktiviteettien kautta. Tapahtuman kruunasi Stadion Sprint, joka kokosi maailman hiihtohuiput viihteelliseen sprinttikisaan ja toi aivan uudenlaisia innovaatioita tapaan järjestää huippu-urheilukisa elämyksellisenä show’na. 

Helsinki Ski Weeks on parhaillaan käynnissä toista kertaa, ja Olympiastadionin ladut ja monipuoliset tapahtumainnovaatiot ilahduttavat kaikkia jälleen 4.–22.3.