Helsinki Ski Weeks mahdollistaa hiihdon Olympiastadionilla säilölumen avulla

Nyt se on varmaa. Helsingissä on luminen talvi ensi vuonna, ainakin Olympiastadionilla ja sen ympäristössä. Suomen Hiihtoliitto ja Helsingin kaupunki varmistivat tänään, että Helsinki Ski Weeks -tapahtuman lumi on tehty valmiiksi. Lumi on varastoituna Kivikossa ja odottaa pääsyään tositoimiin. Ensi vuoden helmikuussa pääkaupunkilaisia hellitään kilometrin mittaisella ladulla, joka palvelee perinteisen tyylin hiihtäjiä koko kuukauden.

Mennyt talvi on osoittanut sen, kuinka iso merkitys hiihdolla on suomalaisille. Hiihto on edelleen yksi Suomen seuratuimmista lajeista ja sitä seuraa yli 1,7 miljoonaa suomalaista. Hiihtobuumin on voinut todentaa talven aikana ympäri Suomen – myös Helsingissä, kun keskuspuistoon menevissä busseissa ilman suksia olevat matkustajat ovat olleet vähemmistönä. 

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori toivottaakin kaikki tervetulleiksi hiihtämään ”stadikalle” Helsinki Ski Weeks -tapahtumaan. 

”Odotamme varsinkin näin koronavuoden jälkeen innolla sitä hetkeä, kun ikoninen stadion muuttuu koko kansan lähiliikuntapaikaksi ja maailman huippujen hiihtopyhätöksi”, kommentoi Vapaavuori.

Hiihtoliitto on vahvasti sitoutunut huomioimaan ympäristönäkökohdat tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa. 

”Meillä on oma ympäristövastaava, jonka ammattitaito on valjastettu mahdollisimman vastuullisten valintojen tekemiseen sekä läpinäkyvään viestintään aiheesta. Tavoitteenamme muun muassa on, että mahdollisimman moni tulisi hiihtoviikoille ja Stadion Sprinttiin julkisilla kulkuvälineillä”, Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi kertoo.

Sprintin kaksinkertainen maailmanmestari mukaan

Helsinki Ski Weeks on kiinnittänyt kolme uutta hiihtotähteä tapahtuman urheilulähettiläiksi. Oberstdorfin MM-kisojen kaksinkertainen maailmanmestari, Ruotsin Jonna Sundling sekä miesten parisprintin hopeamitalistit Ristomatti Hakola ja Joni Mäki nähdään Stadion Sprint -kisaladulla helmikuun lopulla.

Jonna Sundling on iloinen saadessaan antaa kasvot Helsinki Ski Weeksille.

”Suomi on hiihdon suurmaa ja kisaaminen Helsingin keskustassa on huikea konsepti, josta olen todella innostunut. Jokainen mahdollisuus tuoda maastohiihtoa esille laajemmalle yleisölle on minulle tärkeä”, toteaa Sundling.

Stadion Sprint hiihdetään heti Pekingin talviolympialaisten jälkeen 24. helmikuuta. Kutsukilpailuun on luvassa huipputasoinen kattaus urheilijoita.

”Uusien kiinnitysten ja jo viime vuonna vahvistettujen urheilijalähettiläiden, muun muassa Johannes Høsflot Klæbon, myötä on hyvin todennäköistä, että Olympiastadionilla nähdään useampi olympiamitalisti yhtä aikaa”, Jouppi ennustaa.

”Pormestari Jan Vapaavuori kiteytti asian hyvin. Helsinki on tapahtuma- ja urheilukaupunki, mutta ensi vuonna se on myös koko maailman tuntema hiihtokaupunki”, Jouppi summaa lopuksi.