Hanni Koski ja Kalle Tossavainen Junior Aateli Racen voittoihin Vuokatissa

© Touho Häkkinen

Vuokatin Aateli Race käynnistyi tiistaina Vuokatissa N18- ja M18-sarjojen kilpailuilla. Päivä alkoi aamupäivällä kolmen kilometrin maastojuoksuilla, joiden jälkeen jatkettiin iltapäivällä 7,8 kilometrin rullahiihto-osuuksille. Rullahiihtoon startattiin Gundersen-tyyliin juoksuosuuden tuloksien perusteella.

Upean kisapäivän päätteeksi Junior Aateli Racen N18-sarjan voittajaksi kruunattiin rullahiihto-osuudelle toisena, 15 sekuntia kärkeä jäljessä startannut Hanni Koski. Kilpailun toiseksi tuli maastojuoksuosuuden jälkeen johdossa ollut Alma Junnikkala ja kolmanneksi Nella Voutilainen. Kisan voittoon tykittänyt Koski oli luonnollisesti tyytyväinen päivään.

– Kisa oli aika raskas ja oli tosi kuuma. Myös uusi rullarata oli raskas ja mäkiä riitti eli ei kyllä helpolla tänään päästy. Alman kanssa mentiin paljon yhdessä ja kokoajan piti mennä ihan limitillä, Koski kertoi.

Miesten Juniori Aatelin voittoon hiihti kovan loppukiritaistelun jälkeen Kalle Tossavainen, ennen toiseksi sijoittunutta Melker Wikblomia ja kolmantena maaliin tullutta Akseli Pesua.

– Uusi rullarata tuntui ihan hyvältä ja mukava, että tuohon on saatu myös tuommoista kuokkanousua kun omissa maisemissa ei hirveäsi sitä tule hiihdettyä. Lähdin rullahiihto-osuudelle 16 sekuntia perään ja pikkuhiljaa sain otettua sen kiinni. Muutaman kerran yritin irtiottoa mutta pojat pysy hyvin peesissä, niin sitten jätin loppukiriin ja sain ratkaistua, Tossavainen summasin päivän kilpailua.

Junior Aateli Race

N18
1. Hanni Koski
2. Alma Junnikkala
3. Nella Voutilainen

M18
1. Kalle Tossavainen
2. Melker Wikblom
3. Akseli Pesu

Lopputulokset

Vuokatin Aateli Racen kuvapankin kuvat ovat median ja urheilijoiden käytettävissä. Kuvia käytettäessä merkittävä kuvaajaksi Touho Häkkinen.