Gangwon 2024: Yhdistetystä sekajoukkuekilpailun kultaa

Kuva: OIS/Jonathan Nackstrand. Handout image supplied by OIS/IOC

Yhdistetyssä kisattiin joukkuekilpailu, jossa Suomi käänsi kilpailun itselleen ja voitti nuorten olympiakultaa joukkueella Heta HirvonenMinja KorhonenEemeli Kurttila ja Peter Räisänen

Suomen joukkue onnistui jo mäkiosuudella hienosti. Hirvonen venytti 101 metriin, Räisänen 87 metriin, Kurttilan hyppy kantoi 103 metriä ja Korhosen 102 metriä. Näin ollen Suomi starttasi hiihto-osuudella ladulle toisena vain 13 sekuntia kilpailua johtaneen Norjan perään. Kolmantena mäen jälkeen ollut Italia lähti vain kaksi sekuntia Suomen perään. 

Hiihto-osuudella Kurttila toi Suomen avausosuuden jälkeen vaihtoon viidentenä 45 sekuntia kärjessä olleen Norjan takana. Hirvonen nosti Suomen toisella osuudella neljänneksi 41 sekunnin päähän kärkeen siirtyneestä Itävallasta. Korhonen hiihti kärjessä olleen Itävallan 3,3 kilometrin osuudellaan kiinni ja toi Suomen viimeiseen vaihtoon 18 sekunnin johdossa ennen Sloveniaa. Räisänen hoiti oman osuutensa hienosti ja toi Suomen joukkueen maaliin ensimmäisenä.  

– Päivä lähti mäessä erittäin hyvin käyntiin. Nyt on kaikilla perustaso mäessä todella hyvä, oli perustekemistä, keneltäkään ei ollut omia huippusuorituksia, mutta omia hyviä hyppyjä. Se riitti tuohon mahtavaan lähtöpaikkaan, että oltiin mitalitaistossa heti alusta asti. Hiihto-osuudesta ei etukäteen tiedetty, täällä on paljon kilpailijoita, joista ei tiedetty, miten he suhteutuvat meidän hiihtäjiin, joten oli jännittävä osuus tulossa. Kaikilta upea suoritus ja Minja teki sen, mitä häneltä odotettiin, ja ennakoitiin, että siinä on mahdollisuus ottaa kaulaa muihin. Niinhän siinä kävikin ja Peteltä upea ankkuriosuus, hallittu hiihto lähdöstä maaliin, siinä ei ollut hädän päivää missään kohtaa. Tämä tuntuu ja maistuu erittäin hyvältä joukkueena saavuttaa tällaista. Upea veto koko tiimiltä, iloitsi valmentaja Lasse Moilanen

– Joukkueella pysyi koko päivän hyvä kisatunnelma ja meillä on hyvä ryhmähenki. Oli tosi mukava kisata tämän joukkueen kanssa. Ihan huikea päivä, kiteytti Minja Korhonen koko joukkueen tunnelmat. 

Neljännet nuorten talviolympialaiset kisataan 19.1.-1.2.2024 Gangwonin maakunnassa Etelä-Koreassa, jossa kilpailtiin talviolympialaisten merkeissä myös vuonna 2018. Nuorten olympialaiset ovat Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) järjestämä, 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu monilajinen huippu-urheilutapahtuma, jossa kisaa n. 1900 nuorta urheilijaa ympäri maailmaa. 

Kisatapahtumia voi seurata kisojen kotisivuilta löytyvän striimin kautta
Kisojen tulospalvelu
Kisat Olympiakomitean sivuilla
Taustatietoa suomalaisista nuorten olympialaisissa 

Lähde: Olympiakomitean tiedote