Gangwon 2024: Nelli-Lotta Karppelin hiihti nuorten olympiakultaa 

Kuva: Roni Lukkarinen

Nelli-Lotta Karppelin on hiihtänyt maastohiihdon nuorten olympiakultaa 7,5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Väliaikalähdöllä käydyssä kilpailussa toiseksi tullut Ranskan Agathe Margreither hävisi Karppelinille 10,5 sekuntia. 

– Oli aika rankka kisa. Ei tuntunut hyvältä ja ajattelin, että olisin väliajoissa huonoilla sijoilla. Jotenkin eilinen painoi, eikä tuntunut hyvältä hiihto. Olin yllättynyt, että mulle huudettiin niin hyviä väliaikoja ja että voitin. Se oli sellaista taistelua koko matka, mutta olen tosi iloinen voitosta, Karppelin kertoi. 

Karppelin hiihti maanantaina jo vapaan sprinttikilpailussa nuorten olympiapronssia. 

Hanni Koski oli päivän kilpailun 14:s ja Signe Jakobsson 45:s. 

Poikien 7,5 kilometrin perinteisellä Topias Vuorela oli kuudes. Vuorela hävisi kilpailun voittoon hiihtäneelle Saksan Jakob Mochille 28 sekuntia. Kalle Tossavainen sijoittui 15:nneksi ja Leevi Passila oli 36:s. 

– Kisa lähti hyvin käyntiin. Ihan rennosti koitin lähteä liikkeelle ja onnistuin siinä hyvin, eikä tullut mitään suuria hapotuksia alkuvaiheilla. Eka kierros meni takaisen paksusti ja oli tiedossa, että loppuun pystyy kiristämään, kun tiedän että loppuni on aina vahva. Tokan ringin alku oli ihan ok, mutta golfkentän pätkä oli vähän välikuolema ja siitä sisuuntuneena sitten loppuun hyvä kiri ja taisin sijan nostaa siinä. Yhteenvetona hyvä kisa. Vähän jäi hampaankoloon, mutta kyllä elämä antaa ja opettaa, Vuorela summasi. 

Neljännet nuorten talviolympialaiset kisataan 19.1.-1.2.2024 Gangwonin maakunnassa Etelä-Koreassa, jossa kilpailtiin talviolympialaisten merkeissä myös vuonna 2018. Nuorten olympialaiset ovat Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) järjestämä, 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu monilajinen huippu-urheilutapahtuma, jossa kisaa n. 1900 nuorta urheilijaa ympäri maailmaa. 

Kisatapahtumia voi seurata kisojen kotisivuilta löytyvän striimin kautta
Kisojen tulospalvelu
Kisat Olympiakomitean sivuilla
Taustatietoa suomalaisista nuorten olympialaisissa 

Lähde: Olympiakomitean tiedote