Gangwon 2024: Mattila pistesijalle mäkihypyssä 

Sofia Mattila venytti kahdeksannelle sijalle tyttöjen normaalimäen kilpailussa 96 ja 94 metriä kantaneilla hypyillään nuorten olympialaisissa Gangwonissa.

– Ihan perushyppyjä. Ekahan oli aika täydellinen ja toka ei ollut niin hyvä, mutta ihan riittävä. Pikkasen enemmän jännitystä toi nuorten olympialaiset. Joukkuemäkeen toivon parempia hyppyjä omalta osalta, Mattila summasi päiväänsä. 

Emilia Vidgren oli kisan 24. Kisan voiton vei Slovenian Taja Bodlaj. Hopeaa otti USAn Josie Johnson ja pronssia Norjan Ingvild Midtskogen

Poikien mäkihypyn normaalimäen kilpailussa Eeli Keräsen hypyt kantoivat 90,5 ja 92 metriä, ja siivittivät Keräsen lopputuloksissa sijalle 15.  

– Ihan ok kisa, omia hyviä perustason hyppyjä. Yllätyin positiivisesti, kun top 20 -sijoitusta lähdin hakemaan ja 15. olin, niin se on kyllä aika hyvä. Oli hieno kokemus, ja olosuhteet olivat hyvät. Harvoin pääsee tuollaisiin puitteisiin, kuvasi Keränen. 

Kilpailussa nähtiin dramaattinen loppu, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen kisaa johtanut Puolan Lukasz Lukaszczyk hyppäsi 108,5 metrisen hypyn, mutta kaatui alastulossa. Puolalaisen pisteet riittivät kuitenkin pronssiin. Voitto meni Kazakstaniin Ilya Mizernykhille. Juho Ojala oli 34. hypättyään 74 ja 76,5 metriä. 

Neljännet nuorten talviolympialaiset kisataan 19.1.-1.2.2024 Gangwonin maakunnassa Etelä-Koreassa, jossa kilpailtiin talviolympialaisten merkeissä myös vuonna 2018. Nuorten olympialaiset ovat Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) järjestämä, 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu monilajinen huippu-urheilutapahtuma, jossa kisaa n. 1900 nuorta urheilijaa ympäri maailmaa.   

Kisatapahtumia voi seurata kisojen kotisivuilta löytyvän striimin kautta
Kisojen tulospalvelu
Kisat Olympiakomitean sivuilla
Taustatietoa suomalaisista nuorten olympialaisissa 

Lähde: Olympiakomitean tiedote