EYOF 2023: Silva Kemppi jatkoi mitalikannassa

© Suomen Olympiakomitea

Silva Kemppi otti toisen hopean Italian Sappadassa, kun EYOF-kisojen ohjelmassa oli tyttöjen viiden kilometrin kisa vapaalla hiihtotavalla. Kemppi edustaa Espoon Hiihtoseuraa ja Vuokatti-Rukan urheiluakatemiaa ja hänen henkilökohtainen valmentajansa on Johanna Kemppi

– Kisa meni taas hyvin. Piti lähteä aika reippaasti ja onnistuin siinä. Loppuun väsymys lisääntyi, eikä ehkä pystynyt pitämään samanlaista vauhtia. Mutta hyvä kisa, ja suksi toimi taas todella hyvin, kommentoi Kemppi.

Suomalaisista Selene Rossi oli 10:s, Nelli-Lotta Karppelin 11:s ja Ella Noora Haapalehto 31:s. Kisan voittoon hiihti Ranskan Margot Tirloy.

Suomi seitsemäs joukkuemäessä

Mäkihypyn joukkuemäessä Suomi hyppäsi kokoonpanolla Tuomas MeisEeli KeränenJuho Ojala ja Tuomas Kinnunen. Päivän suoritukset riittivät aurinkoisessa Planicassa seitsemänteen sijaan. Kisan voitto meni Itävaltaan.

– Meillä oli erittäin hyvä henki päällä. Koko joukkueella oli fiilis katossa ja lähdettiin tekemään hyviä suorituksia. Tuomas pystyi parantamaan maanantain kilpailusta, pientä viilausta perjantaita varten, niin saadaan mitattua parhaat. Eeli hyppäsi varsinkin koekierroksella ja eka kierroksella hyvät hypyt, pikkuisen puristi toisella kierroksella. Juho hyppäsi varmaan reissun parhaat hyppynsä, voi olla ihan tyytyväinen omaan tekemiseensä ja Tuomas jatkoi hyviä otteita maanantain jälkeen. Joukkueessa oli hyvä meininki. Norjalle hävittiin vähän yli 9 pistettä eli siinä olisi voinut olla pieni sauma napata se plakkariin, mutta ei tällä kertaa, kertasi mäkihypyn valmentaja Kimmo Yliriesto.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2022 talvikisat pidettiin Vuokatissa ja Lahdessa.  

Olympiakomitean kisasivut (sivuilla mm. Suomen joukkue kokonaisuudessaan)