Ensimmäinen naisten ”knock-out” ei tuonut pisteitä suomalaisille

Slovenian Ljubnossa hypättiin ensimmäinen naisten maailmancupin ”knock-out” -tyylinen kilpailu. Suomalaiskaksikko ei yltänyt toiselle kierrokselle ja jäi Ljubnon kisarupeaman ensimmäisessä kisassa ilman pisteitä.

Julia Kykkänen taipui itävaltalaisparilleen Eva Pinkelnigille ja Jenny Rautionahon pari Venäjän Irina Avvakumova oli tänään parempi. Sijoituksissa Kykkänen oli 34:s ja Rautionaho 35:s.

Jenny Rautionaholle Ljubnon kisa oli Klingenthalin jälkeen ensimmäinen maailmancup. Hyvän treenitauon jälkeen mäkeen oli kiva palata, vaikka hyppy ei aivan kesäisissä uomissa ollutkaan.

”Oli taas hitusen parempaa, mitä alkukaudesta, muttei ihan sitä, mitä kesällä. Aina on kiva hypätä ja palata, eikä se toinen kierros niin kauas jäänyt”, sanoi Rautionaho.

Myös naisille uusi formaatti sai kiitosta Suomen joukkueelta.

”Oli tosiaan ensimmäinen knock-out. Se oli mielenkiintoinen ja toi omat jännityksensä siihen. Varmasti tuo lisää mielenkiintoa meidänkin mäkikisaan, positiivista oli”, jatkoi Rautionaho tuoreesta formaatista.

Tulokset

Kilpailut jatkuvat Ljubnossa heti huomenna uudenvuoden päivänä.

Miehissä Keski-Euroopan Mäkiviikon toisen osakilpailun karsinta hypättiin Saksan Garmisch-Partenkirchenissä. Suomalaisista huomiseen kilpailuun selvisi Niko Kytösaho ollen 45:s. Eetu Nousiainen oli 56:s ja Antti Aalto 57:s.

Tulokset