Emilia Vidgren Youth Cupin voittoon Tschaggunsissa

© FIS

Itävallan Tschaggunsissa kilpaillaan tiiviisti viikonloppuna yhdistetyn kesä-GP:n ja Youth Cupin parissa. Perjantain kilpailupäivässä nähtiin Youth Cupin esimmäiset osakilpailut ja illalla hypätään kesä-GP:n varakilpailut. Suomalaisten menestys Youth Cupissa sai jatkoa myös tänä vuonna, kun Emilia Vidgren otti ykkössijan ikäsarjassaan.

Youth Cupissa kilpaillaan kahdessa ikäkategoriassa ja viikonlopun ohjelmassa on kaksi henkilökohtaista kilpailua jokaista sarjaa kohden. Suomen Emilia Vidgren vei varmoin ottein nimiinsä tyttöjen YC1-sarjan (08–10-syntyneet) voiton. Vidgren esiintyi tasaisen vahvasti läpi päivän. Nuori suomalaisurheilija oli mäkiosuuden ykkönen 22 sekunnin marginaalilla seuraavaksi tulleeseen Itävallan Anna Brandneriin. Vidgren säilytti asemansa myös juoksuosuudella ja pääsi nauttimaan uransa ensimmäisen kansainvälisen kilpailun voitosta.

YC1-sarjassa kilpailivat myös Heta Hirvonen ja Lumia Nurmela. Hirvonen oli päivän kymmenes ja Nurmela 14:s.

Suomalaisedustusta nähtiin myös poikien 05–07-syntyneiden sarjassa. Peter Räisänen sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 21. Eemeli Kurttila oli 24:s ja Eetu Pulju 25:s. Seitsemänneksi mäkiosuudella hypännyt Valtteri Holopainen ei startannut juoksuosuudelle.

Youth Cup jatkuu lauantaina toisilla henkilökohtaisilla kilpailuilla.