Eetu Nousiainen upeasti kahdeksas Oberstdorfin lentomäessä – ”Olen saanut kasvatettua itseluottamusta siihen, että oma tekeminen riittää”

© Jesse Väänänen

Artikkelia muokattu klo 21.01. Täydennetty Eetu Nousiaisen kommentteja.

Mäkihypyn maailmancupin viikonloppu Oberstforfissa sai suomalaisittain järisyttävän päätöksen, kun Eetu Nousiainen hyppäsi sunnuntaisessa kilpailussa kahdeksanneksi. Sijoitus on Nousiaisen uran paras.

Nousiainen on esittänyt vahvoja otteita tämän vuoden puolella ja on kirkastanut uran parasta sijoitustaan askel askeleelta. Suomalaishyppääjä oli tänään lähellä jättipottia, kun hän hyppäsi Oberstdorfin lentomäessä ensimmäisen kilpailukierroksen toiseksi. Nousiainen joutui toisella kierroksella hieman taipumaan, mutta kahdeksas sija oli urheilijalle jo pitkään jatkuneesta hyvästä vireestä huolimatta jopa positiivinen yllätys.

– Ensimmäinen kierros oli todella hyvällä tasolla. Kelikin taisi olla sellainen, että olisi voinut olla huonompikin sijoitus. Pikkuisen yllättävääkin oli se, että olin toisen kierroksen jälkeen toisena. Toiselle kierrokselle sain aika hyvin pidettyä pään kasassa, mutta totta kai jännitti, kommentoi Nousiainen.

– Reilun kuukauden verran hyppääminen kisoissa on tuntunut tosi hyvälle. Olen saanut kasvatettua itseluottamusta siihen, että se oma tekeminen riittää. Ei ole tarvinnut pelätä epäonnistumista, on saanut nautiskella. Käsittämätön on tuo tämän päivän tulos, en ole oikein vielä sisäistänyt sitä. Onnitteluviestien ja kaiken hässäkän perusteella on tullut jotain tehtyä, pohti Nousiainen.

Antti Aalto ja Niko Kytösaho karsiutuivat niukasti toiselta kierrokselta. Aalto oli 187,5 metrin hypyllään 31:s. Kytösaho hyppäsi 187 metriä ja oli 32:s.

Kilpailun voitti Slovenian Timi Zajc ennen Puolan Piotr Zylaa ja Itävallan Stefan Kraftia.

Tulokset

Eetu Nousiaisen kommentit SoundCloudissa