Eetu Nousiainen 16. miesten suurmäessä Salpausselän kisoissa

© Touho Häkkinen

Salpausselän kisat päättyivät mäkihypyn osalta tänään miesten suurmäen henkilökohtaiseen kilpailuun. Päivän kilpailu lyheni yhden kierroksen mittaiseksi vaikeiden tuulisolosuhteiden takia. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Eetu Nousiainen, jonka 121,5 metrinen hyppy nosti miehen sijalle 16.  Muista suomalaisista Vilho Palosaari (33.), Antti Aalto (36.), Kasperi Valto (48.) ja Niko Kytösaho (50.) eivät yltäneet kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Ryoyu Kobayashi ennen Itävallan Stefan Kraftia ja Saksan Karl Geigeria.

– Tänään karsinnan fiaskon jälkeen sain tehtyä sellaisen pää tyhjänä -hypyn. Tällä kertaa kävi myös vähän tuuri tuulen kanssa ja sain liidätettyä hyppyä vähän paremmin. Pitää kyllä olla tyytyväinen tuohon tulokseen. Vihdoin ja viimein sain myös ne maailmancupin pisteet tälle kaudelle, kun ne ovat aika hyvin osanneet minua koko kauden kiertää. Tästä on hyvä lähteä viimeiseen viikonloppuun, Nousiainen summasi.

Myös päävalmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen Nousiaisen päivän tulokseen.

– Aika vaiherikas päivä. Ulkoilmalaji ja aina välillä tämmöisiä päiviä tulee. En nyt muista, milloin viimeksi on näin pitkää kisaa hypätty. Tänään tarvittiin kisassa myös tuuria, että ylipäänsä oli minkäänlaisia mahdollisuuksia. Eetulla sitä tuuria oli ja hän käytti sen aika hyvin, ja teki kauden parhaan tuloksensa. Se on tietysti hieno asia ja olen iloinen hänen puolestaan. Antti ja Niko olivat puolestaan aika tekemättömän paikan edessä. Vielä viikko edessä ja katsotaan jos päästäisiin Planicassa tekemään pitkiä hyppyjä, Väätäinen totesi.

Kilpailun tulokset
Lahti, Suomi 24.–26.3.