Eero Hirvosen loppukiri nosti Suomen joukkueen pronssille Val di Fiemmessä

Suomen joukkueen podiumsijoitukset saivat tänään jatkoa Italian Val di Fiemmessä, kun parisprintissä Suomen ykkösjoukkue Ilkka Herola ja Eero Hirvonen tulivat maaliin kolmansina. 

Hyvää hyppyvirettään mäessä esittänyt Ilkka Herola oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

”Hieno päivä oli, toinen jo putkeen. Tänään meni mäessä henkilökohtaisesti tosi hyvin, siihen voi olla oikein tyytyväinen. Hiihtokin oli tasapainoinen ja hyvää vauhtia pystyi pitämään, vaikka ei apuja ei tullutkaan. Oli vähän erikoinen tilanne kun Saksa ja Itävalta olivat sopineet, että kakkosjoukkueet ei saa vetää, varmistivat ykkösjoukkueiden voiton sillä. Jäätiin pelaamaan sitä kolmospaikkaa ja se meni hyvin. Eero hoiti homman kotiin.”

Eero Hirvoselle podiumpaikka on antanut odottaa jo melkein kaksi vuotta.

”Huikee päivä kokonaisuutena! Alkoi itsellä olla edellisestä podiumista hetki, Lahdessa 2019 edellisen kerran sinne pääsin nousemaan. Hyvältä tuntui onnistua tänään. Jännittävä kisapäivä oli, ihan kohtalainen hyppy tähän Fiemmen tasoon, ehkä vähän huono tuuri kävi olosuhteissa. Onneksi ei päässyt ero venähtämään liian suureksi ja ”Ilulla” oli niin mahtava hyppy, että päästiin loistavasta asemasta hiihto-osuudelle.”

”Ainut mikä hiihdossa vähän haittasi oli Saksan ja Itävallan kakkosjoukkueet blokkaamassa meidän tekemistä. Ei päästy niin hyvin hiihtämään kiinni keulaa mitä ajateltiin, koska se ero ei niin iso ollut. Kisa muotoitui äkkiä siihen, että hiihdetään siitä kolmospaikasta. Itselläni tarkoitti sitä, että neljännellä kierroksella piti alkaa säästellä loppikiriä varten. Jännittävä viimeinen kierros oli, ja kesti pienet horjumisetkin loppusuoran alkuun,” Hirvonen kertasi kilpailun jälkeen.

Suomen toinen joukkue Leevi Murtu ja Arttu Mäkiaho jäivät yli kahden minuutin päähän voittajajoukkue Saksasta (Eric Frenzel ja Fabian Riessle). Toisen sijan otti Itävallan joukkue Johannes Lamparter ja Lukas Greiderer.

Tulokset

Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa