Eero Hirvonen ylsi kauden parhaaseen sijoitukseensa Klingenthalissa – Arttu Mäkiaho komppasi 18. sijallaan

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn maailmancup jatkui sunnuntaina Klingenthalissa viikonlopun toisella henkilökohtaisella kilpailulla. Suomalaiset nostivat virettään eilisestä ja parhaasta sijoituksesta suomalaisittain vastasi Eero Hirvonen, joka oli 15:s. Sijoitus on Hirvoselle tämän kauden paras. Tasaista suomalaispäivää täydensi Arttu Mäkiaho, joka oli 18:s.

Kilpailupäivä alkoi Klingenthalin HS140-mäestä suomalaisittain positiivisissa merkeissä, kun Mäkiaho venytti hyppynsä 130 metriin. Samoille metreille ponnisti myös Hirvonen. Perttu Reponen hyppäsi 121,5 metriä. Hirvonen oli lopulta mäkiosuuden paras suomalainen 20. sijallaan.

Hirvonen ja Mäkiaho starttasivat hiihto-osuudelle kuuden sekunnin erolla ja lähtivät yhdessä Saksan Eric Frenzelin kanssa kohentelemaan sijoituksiaan. Klingenthalin helpohkolla ladulla on ollut haastavaa kuroa eroja kiinni, mutta suomalaiskaksikko onnistui ottamaan ladulla sen, mitä otettavissa oli.

– Vähän parempi kokonaisuus kuin mitä eilen. Ei ole kilpaladuksi tehty tuota rataa, mutta hiihtäminen oli paremman tuntuista, se piristää mieltä. Kunnon ladulla olisi ehkä pystynyt ottamaan paremminkin eroja kiinni. Otetaan tästä hyvät jutut mukaan, pohti Hirvonen.

– Oli eilen aika synkkiä ajatuksia, mutta sitten ajattelin, että nyt otetaan itseään niskasta kiinni ja vedetään ”like never before”. Oli heti aamusta paremmalla asenteella ja yritettiin pitää hauskaa. Kisapuristusta on selkeästi ollut havaittavissa. Tänään onnistui rento, oma suoritus, kommentoi Mäkiaho.

Reponen ei yltänyt tänään maailmancupin pisteille ja oli 34:s. Sunnuntain kilpailun voitti Itävallan Johannes Lamparter ennen Viron Kristjan Ilvesiä. Kolmannen sijan nimiinsä vei itävaltalainen Franz-Josef Rehrl.