Eero Hirvonen nousi hirmuvedolla palkintopallille – ”Eero jätti meidät seisomaan tuohon viimeiseen nousuun”

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn kesä-GP jatkui keskiviikkona Oberstdorfissa naisten ja miesten henkilökohtaisilla kilpailuilla. Kesäkiertue jatkui suomalaisittain menestyksekkäästi, kun oli Eero Hirvosen vuoro nousta palkintopallille. Hirvonen oli miesten kilpailun kolmas. Ilkka Herola (5:s) ja Minja Korhonen (4:s) komppasivat hyvää suomalaispäivää.

Oberstdorfin kilpailut käytiin iltapainotteisesti ja miesten mäkiosuudelle startattiin vasta klo 20 Suomen aikaa. Suomen Ilkka Herola ja Eero Hirvonen mahtuivat molemmat mäkiosuuden kymmenen parhaan joukkoon, Herolan ollessa kolmas ja Hirvosen yhdeksäs. Herolan ero kärkeen mäkiosuuden jälkeen oli minuutti ja 15 sekuntia, Hirvonen starttasi hiihtoon minuutti ja 53 sekuntia kärjen perässä.

Podiumille lopulta noussut Hirvonen teki onnistuneen hiihdon ja kova loppuveto nosti suomalaisurheilijan kolmen parhaan joukkoon.

– Mahtavalta tuntuu. On siitä hetki, että on tällaisilla sijoituksilla pyörinyt. Löydettiin oikeita asioita mäkeen ja viime talvena hiihdon harjoitteluun tehdyt muutokset alkavat tuottamaan tulosta. On luottavainen fiilis, että tässä on nyt oikeat ainekset. On kiva nähdä, että työ tuottaa tulosta, pohti Hirvonen.

Herola oli tyytyväinen päivän hyppäämiseensä, mutta hiihto jätti ilmoille kysymysmerkkejä.

– Hyvä mäkipäivä, mutta hiihto-osuus jäi mysteeriksi. Oli tahmeaa menoa, ei ollut minun päiväni. Mukavaa oli kuitenkin, että se oli Eero, joka sieltä tuli ohi. Oli hieno seurata perästä, kun ”Eehi” jätti meidät seisomaan tuohon viimeisen nousuun, veisteli Herola.

Muut suomalaismiehet eivät tänään yltäneet 30 parhaan joukkoon. Kilpailun voitti Itävallan Franz-Josef Rehrl ja toisen sijan nimiinsä vei Japanin Ryota Yamamoto.

Minja Korhonen jatkoi kärkisijojen tuntumassa ja ylitti maaliviivan neljäntenä

Minja Korhonen jatkoi vahvoja otteitaan ja oli Oberstdorfin naisten henkilökohtaisen kilpailun neljäs. Suomalaisurheilija on kesäkiertueen kokonaistuloksissa tällä hetkellä toisena.

Korhonen hyppäsi Oberstdorfin HS106-normaalimäestä 95,5 metriä, joka oikeutti mäkiosuuden neljänteen sijaan. Eroa Norjan Gyda Hansen Westwoldiin kertyi minuutti ja kolme sekuntia. Korhonen piti sijoituksensa myös hiihto-osuudella.

– Nämä oli minun ensimmäisiä hyppyjä Oberstdorfin mäestä, joten kisahyppyyn voin olla tyytyväinen. Tänään ei ollut minun päivä hiihdossa, mutta sain sijoutuksen pidettyä ja siihen voin olla tyytyväinen. Nyt koitetaan palautua ja valmistautua kohti seuraavia kisoja, kommentoi Korhonen.

Norjan Gyda Hansen Westwold voitti kilpailun ennen Slovenian Ema Volavsekia ja Saksan Nathalie Armbrusteria.