Eero Hirvonen kahdeksas yhdistetyn maailmancupissa Otepäässä

© Authamayou/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Viron Otepäässä naisten ja miesten massalähtökilpailuilla. Miesten kilpailun hiihto-osuudella ei nähty kärjen osalta suuria eroja, joten kilpailun ratkaisu jäi mäkiosuudelle. Kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka oli päivän 8. Muista suomalaisista Ilkka Herola oli 12., Perttu Reponen 26., Arttu Mäkiaho 39. ja Otto Niittykoski 43. Kilpailun voittoon hyppäsi Norjan Jarl Magnus Riiber ennen Viron Kristian Ilvestä. Naisten kilpailussa ensimmäistä kertaa maailmancupissa kilpaillut Lumia Nurmela oli hiihto-osuuden jälkeen upeasti neljäntenä, mutta putosi mäkiosuudella lopulta sijalle 21. Norja otti naisten kilpailussa kolmoisvoiton Gyda Westvold Hansenin johdolla.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastannut Eero Hirvonen oli kokonaisuutena päivään kohtalaisen tyytyväinen.

– Kohtuu tyytyväinen olen, koska nuo massastarttikisojen tulokset ovat heitelleet aika laidasta laitaan. Tuollainen perusvarma suoritus on ihan hyvä tässä vaiheessa. Hiihto oli hyvää tekemistä. Porukassa kun hiihdetään, niin siinä ei hirväesti parempaa tulosta ole kaivettavissa. Erot eivät tuollaisella ladulla massastartissa pääse hirveästi venähtämään. Hyppykin oli ihan hyvää perustasoa. Tänään olisi tarvittu huippuonnistuminen hyppäämisessä, että olisi voinut podiumista taistella, Hirvonen summasi päivää.

Myös Perttu Reponen oli tyytyväinen päivän tekemiseen.

– Oli kyllä onnistunut päivä tänään. Kaksi tasavahvaa suoritusta sekä mäessä, että ladulla sain tehtyä. Varmaan tämän hetken omaa tasoa sain näytettyä. Maistuu kyllä hyvältä vaikean alkukauden jälkeen, että sai tähän kohtaan tällaisen onnistumisen. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin päiviin, Reponen kertoi.

Yhdistetyn maailmancup
Otepää, Viro 8.-11.2.2024
Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa