Eero Hirvonen hurjalla vedolla toiseksi Oberstdorfin kesä-GP:llä – ”Näillä lähtökohdilla erittäin hyvä tulos”

© NordicFocus

Yhdistetyn kesä-GP alkoi suomalaisten osalta keskiviikkona Saksan Oberstdorfissa naisten ja miesten henkilökohtaisilla kilpailuilla. Kesäkiertue alkoi suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Eero Hirvonen nousi miesten kilpailussa palkintokorokkeelle. Hirvonen oli kilpailun toinen. Naisissa Minja Korhonen ylsi kymmenen parhaan joukkoon (9:s). 

Oberstdorfin kilpailut käytiin iltapainotteisesti, ja miesten mäkiosuus käynnistyi vasta klo 20 Suomen aikaa. Eero Hirvonen oli ainoana suomalaisena kymmenen parhaan joukossa mäkiosuuden jälkeen (5:s), ja hiihto-osuudelle Hirvonen starttasi 43 sekuntia kärkeä perässä. Hirvonen kamppaili kilpailun voitosta tiukasti loppuun asti mutta taipui lopulta toiseksi. 

– Hyvä päivä tietenkin. Sain hyvän hypyn kisaan. Vaikka se ei ollut ihan täydellinen, oli kiva nähdä, että tuon tasoinen suoritus riittää tällä hetkellä – etenkin kun tietää, että pystyy siitä vielä parantamaan. Hiihtokin sujui yllättävän hyvin. Vähän olin epävarma, missä kunnossa olen, koska kovia treenejä on ollut vähänlaisesti. Piti lähteä vähän tunnustelemaan, mutta karkasinkin siitä porukasta ja piti hiihtää kärkikaksikko kiinni. Homma menikin hieman hiihtelyksi sen jälkeen, kun sain (Franz-Josef) Rehrlin ja (Julian) Schmidin kiinni. Pari ensimmäistä kovaa kierrosta alkoivat tuntuivat jaloissa niin, etten enää herkintä kiriä saanut aikaan lopussa. Näillä lähtökohdilla erittäin hyvä tulos, Hirvonen summasi kisaa tyytyväisenä. 

Muita suomalaisia ei nähty kymmenen parhaan joukossa, vaikka hyviä nousuja hiihto-osuudella esittivät Hirvosen lisäksi Ilkka Herola (13:s) sekä Perttu Reponen (16:s). Jesse Pääkkönen oli lopputuloksissa kilpailun 23:s ja Otto Niittykoski 29:s. Arttu Mäkiaho hylättiin mäkiosuudella hyppypuvun takia. 

Tulokset

Minja Korhonen naisten kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon

Naisten kilpailussa suomalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi Minja Korhonen, joka oli Oberstdorfin kilpailun 9:s. 

– Nyt on kesä-GP taas tänä vuonna avattu. Itselläni ei tälle kaudelle ollut hirveitä tavoitteita näin alkuun vielä. Vaikean talven jälkeen olen yrittänyt löytää taas hyppyä takaisin. Kisassa tuli kuitenkin ihan onnistunut hyppy, ja siihen saa olla tyytyväinen. Hiihdossa tuli sijoja vielä kivasti napsittua, joten olen ihan tyytyväinen tämän päivän kisaan, kertoi Korhonen. 

Toinen suomalainen kisassa oli debyyttinsä maajoukkueessa tehnyt Heta Hirvonen, joka suoriutui ensimmäisestä kansainvälisestä kilpailustaan hienosti. Hirvonen oli kilpailun 19:s. 

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa