Arttu Mäkiaho säväytti mäkiosuudella – Ilkka Herola kiri ladulla kuudenneksi

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn maailmancupissa kilpailtiin viimeistä kertaa ennen joulutaukoa Itävallan Ramsaussa. Päivän kisa oli suomalaisittain kaksijakoinen, kun Arttu Mäkiaho ja Ilkka Herola onnistuivat hyvin, mutta Otto Niittykoskella ja Eero Hirvosella oli vaikeampaa.

Ilkka Herola oli lähellä jättipaukkua, kun hän hyppäsi HS98 mäessä 93,5 metriä. Tasajalka alastulo kuitenkin verotti pisteitä, ja eroa kärkeen kertyi +1:39. Ladulla Herola kuitenkin näytti, miksi hänellä on kiertueen parhaan hiihtäjän liivi. Sijalta 14 matkaan lähtenyt Herola kiri itsensä kuudenneksi.

Mäkiosuudella Arttu Mäkiaho sai paistatella pitkään johtajan korokkeella, kun hän hyppäsi 89,5 metriä. Uran paras tekeminen mäessä antaa myös itseluottamusta Mäkiaholle joulutauolle lähdettäessä.

– Tänään mäkiosuudella oli varmasti uran parasta tekemistä sijoituksellisesti, mutta myös hyppy oli hyvä. Nyt sain vihdoinkin kisasuoritukseen sellaisen hypyn mitä olen treeneissä pystynyt parhaimmillaan tekemään, olihan se hauskaa ja kivaa pitkästä aikaa. Tarjoaa luottamusta mäkitekemiseen, ollaan tehty oikeita asioita.

– Hiihto-osuudella oli tänään kyllä raskas päivä, tunsin jo alkuverryttelyssä, että oli tyhjän livakka reisi, yritin kuitenkin tankkailla geeliä ja energiaa ennen starttia. Nousuihin oli raskasta ja en ihan pystynyt hyödyntämään peesejä parhaalla mahdollisella tavalla. En jaksa kuitenkaan olla pettynyt hiihtoon, sillä sijoitus oli paras melkein kolmeen vuoteen, Mäkiaho kertoi.

Vaikea viikonloppu ei jättänyt Otto Niittykoskelle hyviä muistoja Ramsausta. Niittykoski oli päivän kilpailussa 39:s.

– Selvästikin Ramsaulla on jotain minua vastaan, ja tästä eteenpäin myös mulla on aika paljon Ramsauta vastaan. Oli aika surkea viikonloppu kokonaisuudessaan, mäkeen en päässyt missään vaiheessa sisälle ja hiihto tuntui tänään vielä hirveemmältä kuin eilen, niin on mies kyllä loman tarpeessa. Eiköhän tästä ole hyvä lähteä kinkkua ja laatikoita syömään, Niittykoski vitsaili.

Eero Hirvonen joutui mäessä huonoon hyppyrakoon, ja jäi kierroksen viimeiseksi. Hirvonen ei startannut hiihto-osuudelle. Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen antoi kilpailun johdolle palautetta Hirvosen suorituksen jälkeen.

– Arttu teki varmasti yhen uransa parhaista kilpailuista tänään. Pojat ovat nostaneet tasoaan ja se näkyy. Otolla ja Eerolla ei ollut niin hyvä päivä. Eeron kilpailu kaatui umpisurkeaan tuulirakoon. En ymmärrä miksi hänen piti siihen hypätä ja pilata sen takia kilpailu. Kilpailun johto teki siinä kohtaa munauksen. Joka tapauksessa Ihan mukava tunne lähteä tästä joulutauolle, nyt on saatu usko palautettua tähän, Kukkonen summasi päivän.

Kilpailun voitti maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber, toiseksi tuli eilisen tapaan Saksan Vinzenz Geiger ja kolmannen sijan otti hänen maamiehensä Eric Frenzel.

Tulokset
Maailmancupin tilanne
Kuuntele kommentteja Soundcloudista