Antti Aalto ja Jenny Rautionaho hyppäsivät Wislassa 20 parhaan joukkoon – ”Omasta mielestäni hyvä kesä GP:n aloitus”

© Frederic Zoz

Wislassa hypättiin tänään sekä miesten että naisten kesä GP:n toinen osakilpailu. Naisissa molemmat suomalaisedustajat hyppäsivät kaksi kierrosta. Miehistä paras oli eilisen tapaan Antti Aalto.

Tasaisia hyppyjä päivän kilpailussa esittänyt Jenny Rautionaho on tyytyväinen viikonlopun suorituksiin. Päivän kilpailussa 109 ja 103 metriä kantaneet hypyt oikeuttivat sijaan 20.

– Viikonloppu oli kaikin puolin positiivinen. Kisoihin sai perustason hyppyjä, ja se riitti kahdesti kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Omasta mielestäni hyvä kesä GP:n aloitus, nyt on helppo jatkaa muihin kisoihin kesällä ja sitä kautta kasvattaa tärkeää pistepottia olympialaisia ajatellen, Rautionaho kertoi viikonlopusta.

Julia Kykkänen hyppäsi Rautionahon tapaan molemmilla kierroksilla. Kykkäsen hypyt kantoivat 103 sekä 85.5 metriä, ja Kykkänen oli lopulta kilpailun 29:s.

Kilpailun voitti Slovenian Ursa Bogataj, toinen oli Japanin Sara Takanashi ja kolmas Itävallan Marita Kramer.

Tulokset

Miehissä Antti Aalto jatkoi tasaisia hyppyjä

Antti Aalto jatkoi eilisen tapaan parhaana suomalaisena. Karsinnan sijaan hypättiin päivän alkuun prologi, ja siinä Aalto hyppäsi sijalle 18. Varsinaisessa kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen Aalto oli sijalla kaksitoista 121 metrisellä hypyllä. Toisella kierroksella hyppy ei lentänyt yhtä pitkälle ja kilpailun Aalto päätti sijalle 19.

– Tänäänkin oli suhteellisen tasapainoisia hyppyjä. Ensimmäinen oli hyvä, eikä toinenkaan huono ollut, siinä oli omalla kohdallani aika hankala tuulirako. Ihan kohtuullinen viikonloppu, ja oli mukava kilpailla pitkästä aikaa. Täällä Puolassa oli hyvä tunnelma, kun yleisökin pääsi paikalle, Aalto kertoo.

Niko Kytösaho oli kilpailun 34:s 111.5 metrisellä hypyllä. Arttu Pohjola onnistui prologissa hyppäämään sijalle 30, mutta itse kisassa hyppy ei enää kulkenut samalla tavalla, ja Pohjola oli kilpailun 43:s 103 metriä kantaneella hypyllä.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen erityisesti Antti Aallon suorituksiin.

– Kaksi kilpailua takana ja Antti Aalto näytti, että pystyy hyvin kisaamaan tällä tasolla. Parhaimmillaan on lähellä kärkeä. Tänään Antti hyppäsi hyvän ja tasapainoisen kisan, ja oli mahdollisuus tehdä hyvä tulos. 

– Artulle ja Nikolle tämä viikonloppu tuli liian aikaisin tähän kesään, siitä huolimatta oli käymisen arvoinen reissu. Uutta intoa ja motivaatiota, ja siitä kohti seuraavia karkeloita. Kolmen viikon päästä kilpaillaan Ranskassa, katsotaan rauhassa ketä sinne lähtee. Tulos ei varmaan kaikkien osalta miellyttänyt, mutta oppia tuli siitäkin edestä, Väätäinen summasi viikonlopun.

Kilpailun voitti isäntämaa Puolan Dawid Kubacki, toinen oli Itävallan Jan Hoerl ja kolmas Slovenian Anze Lanisek.

Tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudissa
Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa