Antti Aalto hyppää 23:nneksi Titisee-Neustadtin maailmancupissa – joukkuepanos parasta kuluvalla kaudella

@nordicfocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui suomalaisittain iloisissa tunnelmissa Saksan Titisee-Neustadtissa. Antti Aalto yltää kauden parhaaseensa ja on kilpailun 23:s. Niko Kytösaho nappaa yhden maailmancupin pisteen ollen 30:s. 

Perjantain karsintakilpailu sujui suomalaisilta hyvin, kun kaikki kolme hyppääjää liitelivät reilulla marginaalilla itse kilpailuun. 

Titiseen lauantain kilpailun ensimmäisellä kierroksella Aalto hyppää 128,5 metriä ja toisella metrin pidemmälle. Tuloksena on Aallon kauden paras sijoitus ja nousukunto kohti Pekingin olympialaisia.  

”Tänään oli suht ehkä kisa ja pääsin lähelle sitä tasoa, mitä parhaillaan harjoituksissa. Oli hauska hypätä ja saada normaalimpi kisa alle”, iloitsi Aalto päivän suoritustaan. 

Niko Kytösaho yltää myös finaalikierrokselle ja on 30:s. Maailmancupin piste ei kovin lämmittänyt Kytösahoa, joka ei onnistunut siirtämään Planican harjoitusleirin hyviä hyppyjä vielä kilpailuun. 

”Planican leiri meni hyvin. Oikeastaan liukuhihnalta tuli hyviä hyppyjä. Eilisen treenikierroksen jälkeen täällä jokainen hyppy ollut todella heikko, mutta ei se auta kuin jatkaa kisaamista ja päästä lähemmäs treenitasoa kisaviikonloppuina”, tuumasi Kytösaho. 

Lahdessa suurmäen SM-kisoissa hopealle Antti Aallon jälkeen hypännyt Eetu Nousiainen onnistui myös maailmancupissa ja oli kilpailun 37:s. 

Titisee-Neustadtissa hypätään toinen maailmancupin osakilpailu sunnuntaina. Karsinta alkaa klo 15:30 ja kilpailun 1. kierros klo 17:00. 

Tulokset

Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa