Antti Aalto 23:s Klingenthalissa – Julia Kykkänen jatkoi pisteillä Hinzenbachissa

© Janina Pitkänen

Mäkihypyn maailmancup jatkui miesten osalta tänään Klingenthalissa. Antti Aalto vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ja hyppäsi Saksan ensimmäisessä kilpailussa sijalle 23.

Aalto oli tyytyväinen päivän hyppäämiseen. Aalto kertoi tehneensä viikolla töitä keulatyöskentelynsä kanssa.

– Kohtuullinen kisa. Ei ole isoista asioista kiinni, että se tuosta napsahtaisi paremmaksi. Tällä viikolla piti tehdä töitä keulatyöskentelyn kanssa, että saisi ponnistuksen lähtemään oikein päin. Se toteutui tänään kohtuullisesti. Vielä pieniä viilauksia hyppyyn, niin hyvä tulee, pohdiskeli Aalto.

Niko Kytösaho jäi toisen kierroksen ulkopuolelle. Kytösaho oli päivän 43:s. Kilpailun voitti Norjan Halvor Egner Granerud ennen Puolan Kamil Stochia ja Slovenia Bor Pavlovcicia.

Antti Aallon kommentit SoundCloudissa

Julia Kykkänen jatkoi pistesijoilla Itävallassa. Kykkänen hyppäsi päivän kilpailussa sijalle 25 ja kilpailuhypyt kantoivat 76 ja 82 metriä. Suomalaisurheilija oli tyytyväinen erityisesti toisen kierroksen otteisiinsa.

– Ensimmäinen hyppy oli aika huono, toinen hyppy muistutti jo lajia. Taas muutama piste, se on tietysti hyvä, pohti Kykkänen.

Myös Jenny Rautionaho selvitti tiensä kovasta karsinnasta mukaan osakilpailuun. Rautionahoa ei kuitenkaan nähty toisella kierroksella ja hän hyppäsi kilpailussa sijalle 32. Kilpailun voitti Japanin Sara Takanashi. Slovenian Nika Kriznar hyppäsi toiseksi ja Norjan Silje Opseth kolmanneksi