Antti Aalto 16:s lentomäen MM-kisoissa – Uran paras MM-tulos tasaisilla hypyillä

Kuva: SHL/Jesse Väänänen

Lentomäen MM-kilpailujen henkilökohtainen kilpailu hypättiin päätökseen lauantaina Slovenian Planicassa. Suomalaisista Antti Aalto hyppäsi ainoana kilpailun kaikki neljä kierrosta ja ylsi upeasti uran parhaaseen tulokseen ollen 16:s. Eetu Nousiainen oli 36:s ja Jarkko Määttä 37:s. Niko Kytösaho ei selviytynyt karsinnasta 40 parhaan joukkoon ja kilpailuun.

Antti Aallon kilpailuvahvuus oli tasaisuus. Aalto liiteli 205, kaksi kertaa 208,5 ja kerran 207,5 metriset hypyt Planican lentomäessä. Aalto oli tyytyväinen hyppyihinsä kisarupeaman ajan, ja uskoi itseluottamuksen kasvavan ja rentouden löytyvät tasaisuuden kautta.

”Kisat on nyt hypätty. Hyvin samanlaisia hyppyjä oli kaikki kisahypyt, tasaista tekemistä. Koko joukkue voi lähteä kyllä positiivisella mielellä huomiseen kisaan”, jutteli Aalto.

Antti Aallon analyysi henkilökohtaisen kilpailun jälkeen

Päävalmentaja Janne Väätäinen ylisti olosuhteiden puolesta erinomaista ja tuloksellisesti tiukkaa kilpailua. Suomalaisittain Antti Aallon asettama tulostavoite top10 ei aivan toteutunut, mutta Väätäisen mukaan tulos on hyvä ja eteneminen tulee nyt tehdä maltilla.

”Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan, ja kaiken kruununa se, että neljällä lentomäkisuorituksella voittajakaksikko sai peräti puolen pisteen eron toisiinsa. Antti sijalla 16., se on Antin perustaso tällä hetkellä. Kilpailemalla ja rutiinin vakiinnuttamisella alkaa tuloslistalla näkyä parempiakin sijoituksia, mutta rauhassa täytyy edetä”, mietti päävalmentaja Väätäinen kilpailun jälkeen.

Janne Väätäisen ja Antti Aallon analyysit karsinnan jälkeen

Janne Väätäisen kommentit henkilökohtaisen kilpailun jälkeen

Sunnuntaina MM-kisoissa hypätään joukkuemäki. Kilpailu alkaa klo 17:00 Suomen aikaa. Mukana on kahdeksan joukkuetta. Suomen joukkueessa hyppäävät Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen.

Tulokset