Antti Aalto 15:s Keski-Euroopan mäkiviikolla – ”Menestyksen nälkä on kova”

Nordic Focus / EXPA Pictures

Antti Aalto päätti Keski-Euroopan mäkiviikon sijaan 19. Tasaisen vahvasti läpi kiertueen hypännyt Aalto oli mäkiviikon kokonaistuloksissa 15:s. Mäkiviikon voiton nimiinsä vei Puolan Kamil Stoch.

Aallon kilpailuhypyt Bischofshofenissa kantoivat 128 ja 128,5 metriä. Suomalaishyppääjä oli viime vuoden mäkiviikon lopputuloksissa 30:s, joten tämän vuoden tasainen kiertue oli jälleen harppaus eteenpäin. 

– Tavoitteena oli päästä omalle tasolle hyppäämisessä. Aika lähelle pääsin hyvää tasoa. Mäkiviikko oli kokonaisuudessaan tosi tasainen, vaikka mitään huippuonnistumista ei tullut. Sama taso säilyi jotakuinkin läpi koko viikon, pohti Aalto viimeisen kilpailun päätteeksi.

Niko Kytösaho ei yltänyt viimeisessä kilpailussa toiselle kierrokselle ja oli kilpailun 33:s. Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen löysi mäkiviikosta paljon positiivista.

– Antin tasaisuus on päällimmäisenä mielessä. Minun näkökulmastani viikon paras kisa tuli loppuun. Hyvä suoritus. Kovia nimiä on nippanappa edellä, mutta myös takana, kommentoi Väätäinen viitaten koko mäkiviikon tuloksiin.

– Nikon kohdalla hyvä oppireissu. Innsbruckissa hieno kisa ja hyvää tekemistä. Täällä ei päässyt mäkeen sinuiksi millään tavalla. Rentous ja vapaus uupui, kun ei ollut mäessä kiinni. Niko pääsi mäkiviikolla jo vähän kuitenkin maistamaan, että millaista on, kun hyppy kulkee. Menestyksen nälkä on kova, totesi Väätäinen.

Suomalaiskaksikko jatkaa kilpailukauttaan tulevana viikonloppuna Titisee-Neustadtin maailmancupissa.

Tulokset Bischofshofen

Kokonaistulokset

Kommentteja SoundCloudissa