Antti Aallon hyppy ei riittänyt toiselle kierrokselle Sapporossa

© Thibaut/NordicFocus

Viikonlopun viimeinen kilpailu mäkihypyn maailmancupissa Sapporossa päättyi Antti Aallon osalta ensimmäiseen kierrokseen. Aalto hyppäsi kilpailun karsinnassa 133,0 metriä ollen karsinnan 24. Itse kilpailussa Aallon ensimmäisen kierroksen hyppy jäi 119,0 metriseksi, joka ei riittänyt kilpailun toiselle kierrokselle. Lopputuloksissa Aalto oli sijalla 41. Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Ryoyu Kobayashi ennen Norjan Halvor Egner Granerudia sekä Saksan Markus Eisenbichleria.

Miesten päävalmentaja Janne Väätäinen ei ollut viikonlopun antiin pisteiden osalta tyytyväinen mutta paljon hyvääkin löytyi.

– Oli laiha viikonloppu maailmancup-pisteiden osalta ja enemmänkin olisi varmasti ollut tarjolla. Toisaalta hyvä asia on se, että Antilla selkeästi suoritusvarmuus ja onnistumisprosentti alkaa paranemaan. Sekä Zakopanessa että nyt Sapporossa tuli selvästi enemmän hyviä kuin heikkoja suorituksia. Eilen Antilta 20. sija, joka sivuaa kauden parasta. Siihen pitää olla tyytyväinen. Tästä jatketaan kohti Kulmia ja ensi viikonloppua. Siellä toivottavasti hyvä trendi jatkuu myös niin, että saadaan sijoitusten muodossa enemmän kotiin viemiseksi, Väätäinen summasi viikonloppua.

Kilpailun tulokset 
Mäkihypyn maailmancup
Sapporo, Japani 20.-22.1.2023